Adjudicades les obres per convertir La Immaculada en el futur Espai Jove

Última revisió 21-02-2023 11:13
17/02/2023

La junta de govern local va adjudicar ahir al migdia les obres de remodelació del Centre Cívic de La Immaculada per convertir-lo en el futur Espai Jove. L'empresa Assistacasa SL portarà a terme l'obra de renovació que costarà 204.231,13 euros. Aquest matí, el diputat de Joventut, Javier Silva, ha visitat Malgrat de Mar per interessar-se per aquest projecte, en el qual la Diputació de Barcelona hi ha col·laborat amb la redacció del pla d'usos i funcionament de l'Espai Jove. 

El diputat de Joventut s'ha reunit amb l'alcaldessa de Malgrat, Sònia Viñolas, el regidor de Joventut, Sergio Ortín, i el director general de la corporació. Han parlat del projecte de creació de l'Espai Jove i d'altres com l'evolució del servei DRAC, un projecte d'atenció i acompanyament a joves i adolescents, que l'Ajuntament té en marxa des de fa ja dos anys. 

Javier Silva ja va visitar Malgrat de Mar a l'octubre de 2019 i es va reunir amb el llavors alcalde, Joan Mercader, i el regidor de Joventut. Fruit d'aquella reunió, la Diputació va atorgar el recurs tècnic del pla d'usos i funcionament de l’Espai Jove.

 

Un espai referencial per al jovent

El pla d'usos per a la creació d'un espai jove al municipi aposta destinar bona part dels espais de l’antic Centre Cívic de la Immaculada a equipament juvenil. L’Ajuntament va sol·licitar ajuda tècnica a la Diputació a través del Catàleg de Serveis 2020 per poder donar resposta a les necessitats que tenen els i les joves de Malgrat de disposar d’un equipament jove de referència. 

El pla d’usos aposta per convertir bona part de l’antic Centre Cívic de la Immaculada en un equipament jove, que conviurà amb algunes entitats que actualment fan ús d’aquest espai. Aquest Espai Jove té voluntat de ser un espai referencial per al jovent de Malgrat de Mar, que pugui ser un espai de trobada i relació per als joves, i oferint activitats que donin resposta a les seves demandes juvenils. També vol ser un espai facilitador d’iniciatives joves.

L’Espai Jove inclourà un servei d’informació i assessorament juvenil, orientació acadèmica, orientació laboral, orientació en l’àmbit de la salut, espai de treballs i deures, i un programa d’activitats socioculturals i lúdiques, entre d'altres.

 

 

Notícies relacionades:

Dos tallers creatius amb artistes perquè els joves puguin idear com serà el mural i el mobiliari del futur Espai Jove

Joventut inicia les tramitacions per a la creació de l'Espai Jove

L'antic Centre Cívic de la Immaculada es convertirà en l'Espai Jove

La Diputació iniciarà al setembre l'elaboració d'un pla d'usos per a la creació d'un espai jove

 

Visita diputat de Joventut
El diputat Javier Silva, acompanyat de l'alcaldessa i el regidor de Joventut. Foto: AjMalgrat.