Dos tallers creatius amb artistes perquè els joves puguin idear com serà el mural i el mobiliari del futur Espai Jove

Última revisió 28-09-2021 14:26
28/09/2021

La Regidoria de Joventut organitza el pròxim mes d’octubre dos tallers creatius i participatius per a la ideació d’un mural i del mobiliari del futur Espai Jove. Els tallers estaran conduïts per artistes i permetrà als joves idear com serà el mural i el mobiliari de l’equipament jove, que després hauran de crear ells mateixos. El d’ideació del mural serà el 8 d’octubre i el del mobiliari el 15 d’octubre, i el termini d’inscripció ja és obert. Joventut treballa des de fa mesos per convertir l’antic Centre Cívic de La Immaculada en el futur Espai Jove.

 

Aquests dos tallers s’inclouen dins l’estudi de viabilitat, que l’empresa Fdos Arquitectes porta a terme, com a pas previ a la contractació de la redacció del projecte per poder posar en marxa l’Espai Jove. L’objectiu és dotar els joves d’eines perquè puguin idear com seran el mural i el mobiliari del futur equipament jove. L’artista Núria Toll conduirà el taller d’ideació del mural, que tindrà lloc el divendres 8 d’octubre de 17:30 h a 20:30 h al l’antic Centre Cívic de La Immaculada, i està adreçat a joves d’entre 14 i 19 anys. Els projectes de Núria Toll tenen com a voluntat aportar valor afegir a l’espai urbà, fomentant l’esperit crític i transmetent missatges de caràcter social. El segon taller, es farà el 15 d’octubre també de 17:30 h a 20:30 h a La Immaculada i anirà a càrrec dels artistes urbans Makea, que fomenten el disseny obert, l’intercanvi de coneixements i la creativitat col·lectiva.

La Junta de Govern Local va aprovar el passat 25 de febrer el pla d’usos i funcionament d’aquest futur equipament, que ha estat redactat per la Diputació de Barcelona. El pla d'usos per a la creació d'un espai jove al municipi preveu destinar bona part dels espais de l’antic Centre Cívic de la Immaculada a equipament juvenil. L’Ajuntament va sol·licitar ajuda tècnica a la Diputació, a través del Catàleg de Serveis 2020, per poder donar resposta a les necessitats que tenen els i les joves de Malgrat de disposar d’un equipament jove de referència. Aquest pla s’ha fet a partir d'un treball conjunt amb joves del municipi a través de 422 enquestes i sessions amb joves dels centres de Secundària i d’entitats juvenils de Malgrat. El municipi compta actualment amb 3.310 joves d’entre 12 i 29 anys.

Aquest pla d’usos aposta per convertir bona part de l’antic Centre Cívic de la Immaculada en un equipament jove, que conviurà amb algunes entitats que actualment fan ús d’aquest espai. Aquest Espai Jove té voluntat de ser un espai referencial per al jovent de Malgrat de Mar, que pugui ser un espai de trobada i relació per als joves, i oferint activitats que donin resposta a les seves demandes juvenils. També vol ser un espai facilitador d’iniciatives joves.

 

Les inscripcions es poden fer aquí:

Taller ideació de mural 

Taller ideació de mobiliari