Treuen paviment per fer un nou espai verd permeable al costat del CAP

Última revisió 19-10-2023 13:43
19/10/2023

El servei municipal d'Espais Verds treballa per crear un nou espai verd permeable, just al costat del Centre d'Atenció Primària (CAP), entre el carrer de Can Feliciano i l'avinguda Costa Brava. Fa temps que l'Ajuntament de Malgrat de Mar treballa per crear sistemes urbans de drenatge a diferents punts del municipi. 

L'objectiu és guanyar espai verd en detriment del paviment i alhora afavorir la retenció, el tractament i el drenatge localitzat de l’aigua de pluja per a la devolució al medi o per a la utilització directa, aprofitant els processos naturals en la gestió del cicle de l’aigua. D'aquesta manera, s'ajuda a reomplir l'aqüífer que es fa servir per regar els espais verds de Malgrat de Mar. 

El servei municipal d'Espais Verds treballa des de fa uns dies per treure el paviment de la vorera que hi ha al costat del CAP i de la rotonda, entre el carrer de Can Feliciano i l'avinguda Costa Brava. A més, es plantaran quatre arbres i també diferents plantes arbustives que no necessiten reg.

També està previst fer una reubicació dels elements del mobiliari urbà que hi ha com són els bancs, i el panell informatiu i la torreta de lones d'informació que l'Ajuntament hi té en aquest espai.

En l'últim any, s'ha tret paviment per afavorir el drenatge de l'aigua de la pluja a l'avinguda Costa Brava i també al costat de la rotonda de Can Palomo. 

 

Notícies relacionades:

Es traurà paviment per fer un espai verd permeable al voltant de la rotonda de davant Can Palomo

Comencen a implantar sistemes de drenatge urbà sostenible en el municipi

 

 

 

Imatge de les obres que es fan per crear un drenatge
Imatge d'aquest matí de les tasques de creació d'una zona de drenatge al costat del CAP. Foto: AjMalgrat.