Es traurà paviment per fer un espai verd permeable al voltant de la rotonda de davant Can Palomo

Última revisió 24-02-2023 14:31
24/02/2023

El servei municipal d'Espais Verds informa que dilluns començaran els treballs per crear un altre sistema urbà de drenatge sostenible -coneguts com a SUDS o "Sustainable Urban Drainage Systems". Serà a la rotonda que enllaça l'avinguda Bon Pastor, amb els carrers Fonlladosa, Joan Maragall, mossèn Fèlix Paradeda i Germanes Torrell, just davant de la masia de Can Palomo. L'actuació consistirà a treure paviment de les voreres per crear dos nous uns espais verds permeables. 

Les obres consistiran en desfer part de les voreres de la cantonada dels carrers mossèn Fèlix Paradeda i Germanes Torrell, i de la cantonada de l'avinguda Bon Pastor amb el carrer Joan Maragall. Es retirarà la pavimentació i s'hi faran dos espais verds permeables enjardinats. 

L'objectiu és guanyar espai verd en detriment del paviment i alhora afavorir la retenció, el tractament i el drenatge localitzat de l’aigua de pluja per a la devolució al medi o per a la utilització directa, aprofitant els processos naturals en la gestió del cicle de l’aigua. D'aquesta manera, s'ajuda a reomplir l'aqüífer que es fa servir per regar els espais verds de Malgrat de Mar. 

A davant de la masia de Can Palomo, es trauran els contenidors soterrats, que seran substituïts per uns de superfície que es col·locaran al carrer Joan Maragall. On ara hi ha els soterrats,  s'hi plantaran arbres.

Els treballs s'allargaran un mes aproximadament, costen 28.979,84 euros i les portarà a terme la Fundació El Molí d'en Puigvert. 

La Policia Local ha informat que en algun moment puntual s'haurà de desviar el trànsit de vehicles en aquest sector. 

 

 

Notícies relacionades:

Comencen a implantar sistemes de drenatge urbà sostenible en el municipi

 

Rotonda davant de Can Palomo
Imatge d'aquest migdia de la rotonda on començaran les obres dilluns. Foto: AjMalgrat.