Malgrat preestrena demà el documental "Rere la pista del capità Cardona", coproduït amb TV3

Última revisió 10-03-2023 13:07
10/03/2023

Els malgratencs i malgratenques podran ser els primers a veure el documental "Rere la pista del capità Cardona", que s'estrenarà el pròxim dijous pel Canal 33.  La preestrena es farà demà dissabte a les 18 h a la Sala Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal. Aquest documental és una producció de PeMÓN Films juntament amb TV3 i l'Ajuntament de Malgrat de Mar.

 

L'Ajuntament organitza aquest mes de març les jornades, que porten per títol "Descobrint Cardona", coincidint amb l'estrena del documental i un dels actes és la preestrena a Malgrat. 

“Rere la pista del Capità Cardona”, que s’estrenarà dijous 16 de març a l’espai “El documental” del 33, és un viatge des de Catalunya fins a Veneçuela per explicar la vida de l’explorador català. El documental, dirigit per Melissa Silva Franco, viatja al mateix escenari de les desconegudes aventures que va protagonitzar Cardona durant els quaranta anys que va viure a l'Orinoco. Va ser rodat a Catalunya i Veneçuela el 2019.

Fèlix Cardona és un dels exploradors més reconegut del segle XX al continent Americà. El 1927 va emprendre un viatge des de Malgrat de Mar fins a la selva veneçolana amb l’objectiu de trobar l’or que amagaven aquelles terres. Cardona no hi va trobar or, però sí la veritable raó de la seva vida: situar aquest lloc ple d’indígenes, tepuis, cascades, flora i fauna exòtiques en el mapa del món. 

Gairebé nou dècades després d'aquella troballa, l'espectador podrà descobrir la gesta d'aquest important explorador. Per a això, el documental obre el camí perquè l'espectador pugui fer el mateix viatge des de Catalunya fins a la regió amazònica. Allà es trobarà amb la família indígena que Cardona va adoptar durant les seves exploracions. En l'actualitat, aquesta família és l'hereva d'un dels cognoms amb major poder en aquesta zona de la Selva i l'encarregada de multiplicar el llegat Cardona a la regió. 

 

Doble preestrena

La preestrena tindrà doble sessió: una a les 18 h oberta a tota la ciutadania i una segona, a les 20 h amb l'assistència del cap de Departament de Documentals de TV3, David Bassa; el periodista malgratenc de Catalunya Ràdio, Sergi Vives; el cap del Servei d'Arxiu Municipal de Malgrat de Mar, Josep Maria Crosas; l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas; la regidora de Cultura, Lurdes Borrell; i Melissa Silva Franco i Laia Manresa, directora i guionista del documental respectivament. 

Diumenge continuaran els actes de les jornades dedicades a Fèlix Cardona amb els matemàtics malgratencs Anton Aubanell i Aniol Garcia, que oferiran una conferència-col·loqui amb el títol Una visió del perfil científic de Cardona des de la perspectiva matemàtica. Tots dos parlaran de la tasca que va portar a terme Fèlix Cardona per ubicar i cartografiar els territoris que explorava, tot fent servir idees i eines matemàtiques. Serà a les 12 h a la Sala Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal. 

 

 

Notícies relacionades:

'La motxilla de Fèlix Cardona" d'Assumpta Mercader obre diumenge les jornades dedicades a l'explorador

Jornades dedicades a Fèlix Cardona, coincidint amb l'estrena del documental coproduït amb TV3

L'Ajuntament col·labora en la realització d'un documental sobre l'explorador malgratenc Fèlix Cardona

 

Fèlix Cardona
Imatge del documental de les anotacions de Fèlix Cardona. Foto: AjMalgrat.