L'Ajuntament col·labora en la realització d'un documental sobre l'explorador malgratenc Fèlix Cardona

Última revisió 12-12-2019 23:11
28/08/2017

La productora PeMÓN Films té previst començar el proper mes d'octubre la realització del documental "Rere la pista del capità Cardona" sobre la vida de l'explorador malgratenc Fèlix Cardona i Puig. L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha aprovat una col·laboració de 7.000 euros per participar en la realització i promoció del documental, que també compta amb el suport de TV3.

Aquest projecte estarà dirigit per la periodista Melissa Silva Franco i té un pressupost de 65.615,55 euros. Rere la pista del Capità Cardona serà un viatge des de Catalunya fins a Veneçuela per explicar la vida de Fèlix Cardona, relacionant-la amb els indígenes de la zona que han conservat el cognom Cardona. Mostrarà el retrobament de la néta catalana de l'explorador malgratenc, Vanesa Cardona, amb la seva família indígena. El documental viatjarà al mateix escenari de les desconegudes aventures que va protagonitzar Cardona durant els 40 anys que va viure a l'Orinoco. El documental també comptarà amb el testimoni d'alguns dels fills de Cardona: Carlotta, Jordi i Heinz, i de la seva néta gran, Irene. Les previsions de l'equip de PeMÓN són iniciar el rodatge a l'octubre i que el documental estigui llest al juliol de 2018 per iniciar la seva comercialització.

El govern municipal, JXM, ERC, PDeCAT i CUP, va aprovar dimarts passat 22 d'agost en Junta de Govern Local donar suport econòmic al documental, així com facilitar a la productora de manera gratuïta còpia de les imatges i documents necessaris per a la seva realització, els quals no podrà cedir a tercers. A canvi, la productora cedeix a l'Ajuntament amb caràcter de no exclusiva, i sense limitacions temporals, els drets de reproducció digital i comunicació pública del documental, que tindrà una durada de 52 minuts, aproximadament. La productora també cedeix els drets d'exhibició del documental i a més, es compromet a fer l'estrena del documental a Malgrat de Mar amb l'assistència de l'equip de rodatge.

Altres acords de la Junta de Govern de dimarts passat

La Junta de Govern Local també va aprovar els treballs per renovar l'asfaltat de 20 carrers: avinguda de Montserrat, avinguda de Barcelona, Roger de Flor, Pintor Fortuny, Tarragona, Arenys, Estany, Santa Susanna, Verneda, Miralles, Caracas, Zenòbia Camprubí, avinguda del Carme, Escoles, Cadí-Camí Fondo, Girona, Josep Caralt, Pompeu Fabra, Antoni Gaudí i passatge d'Enric Granados. El cost dels treballs de reasfaltat és de 345.300 euros.

Un altre acord que el govern municipal va tirar endavant va ser prorrogar el servei de telefonia i atenció al públic a les dependències de la Policia Local amb l'empresa Cobra Servicios Auxiliares S.A. per l'anualitat de setembre de 2017 a setembrede 2018 per un import de 84.039,35 euros. També es va aprovar l'adquisició d'una motocicleta per a la Policia Local per 7.362,47 euros, així com dues fotocopiadores per 7.368,90 euros.

També es va donar llum verd al conveni amb la Diputació de Barcelona per al finançament de les obres incloses al projecte Itinerari per a vinanats a la carretera B-6001 entre l'avinguda de Països Catalans i el Camí del Mig. El cost de les obres és de 214.270,30 euros, dels quals 22.131,70 els aporta l'Ajuntament de Malgrat de Mar, i la resta, 192.138,60 euros, la Diputació de Barcelona.