Malgrat recupera la commemoració del Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones

Última revisió 26-05-2021 13:25
05/05/2021

L'Ajuntament s'afegeix novament a la commemoració del Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones del 28 de maig amb voluntat de fer difusió de l'estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes. La Regidoria d'Igualtat ha organitzat un programa d'activitats amb tallers, una xerrada i una exposició per visibilitzar i prendre consciència que els rols atribuïts a dones i homes i les relacions desiguals de poder es vinculen a l’hora de donar respostes de salut. El pròxim dilluns s'obre el termini per fer inscripció prèvia per poder participar a les activitats. 

L'origen d'aquesta commemoració es remunta a l'any 1987, quan en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius que es va tenir lloc a Costa Rica, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la creació d'un Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones. L'objectiu d'aquest esdeveniment, que cada any se celebra el 28 de maig, és fer difusió de l’estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, i del compromís de les administracions per donar-hi resposta. 

El programa d'activitats, organitzat per Igualtat, es posarà en marxa el 27 de maig amb un taller d'osteoporosi a càrrec de Genís Robas, llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport. També s'ha programat una xerrada sobre la salut hormonal femenina "La gaudeixes o la pateixes?" a càrrec de la dietista integrativa Gemma Solà també el 27 de maig. L'endemà 28 de maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones, hi haurà un taller d'hipopressius a càrrec de la instructora de la tència hipopressiva Laura Navajas. Per altra part, del 24 al 29 de maig, es podrà visitar l'exposició de llibres relacionats amb la salut de la dona a la Biblioteca La Cooperativa. 

Per poder participar a les activitats del Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones cal fer inscripció prèvia per complir amb les mesures de seguretat i prevenció de la pandèmia provocada per la COVID-19. El termini per fer-ho és del 10 al 25 de maig a través del correu igualtat@ajmalgrat.cat o bé al telèfon 93 761 98 13. 

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Malgrat recupera la commemoració d'aquesta reivindicació que es va iniciar al 2008 i que durant els últims anys s'havia deixat de fer. 

 

 

Notícies relacionades: 

https://www.ajmalgrat.cat/actualitat/noticies/commemoracio-del-dia-daccio-per-a-la-salut-de-les-dones-dema-dimecres-

https://www.ajmalgrat.cat/actualitat/noticies/reflexio-sobre-els-estereotips-de-bellesa-en-el-dia-daccio-per-a-la-salut-de-les-dones-

https://www.ajmalgrat.cat/actualitat/noticies/commemoracio-del-dia-daccio-per-a-la-salut-de-les-dones-dema-dijous-

https://www.ajmalgrat.cat/actualitat/noticies/accio-social-i-ciutadania-engega-les-activitats-del-dia-daccio-per-a-la-salut-de-les-dones-del-proper-28-de-maig-

https://www.ajmalgrat.cat/actualitat/noticies/enquesta-sobre-les-diferencies-de-dones-i-homes-en-lambit-de-la-salut-i-les-seves-repercussions-

 

Imatge del Dia Internaciojnal d'Acció per a la Salut de les Dones a Malgrat. Foto: AjMalgrat.
Imatge del Dia Internaciojnal d'Acció per a la Salut de les Dones a Malgrat. Foto: AjMalgrat.