Activitats commemoratives del Dia Internacional de les Dones, de l'1 al 16 de març

Última revisió 27-02-2024 12:05
22/02/2024

La Regidoria d'Igualtat i LGTBIQ té a punt el programa dels actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones del 8 de març. Les activitats començaran el pròxim 1 de març i s'allargaran fins al dia 16. El dia central, el 8, els actes comptaran amb la participació de diverses entitats del poble i d'alumnes de diferents centres educatius, que llegiran el manifest institucional. Hi haurà tallers, cinefòrum, xerrada, sortida cultural, una caminada i concert, entres altres. 

El 8M Dia Internacional de les Dones és una jornada de reivindicació per a la lluita pels drets, la igualtat d'oportunitats, l'equitat i la justícia entre homes i dones. La Regidoria d'Igualtat i LGTBIQ commemorarà aquesta reivindicació enguany amb 15 activitats. 

El programa inclou quatre tallers: un de sexualitat adreçat a joves, un altre sobre com és ser dona jove, un sobre autoestima i un d'història que girarà al voltant de la figura de les dones que van lluitar en moviments socials des de 1909 i fins a final dels anys 70. Aquest taller d'història inclourà una sortida a la capital catalana per descobrir la ruta Dones de la Barcelona rebel el dia16 de març amb la qual es tancaran els actes del 8M. 

Del 5 al 10 de març, es farà una acció reivindicativa a les Peixateries Velles sota el lema Pengem els davantals!, amb missatges reivindicatius. Amb aquesta iniciativa es vol posar en relleu els estereotips i rols de gènere propis de la societat patriarcal, posant èmfasi en el fet que qualsevol tasca pot ser desenvolupada per totes les persones d’una família, sense distinció de gènere. L'Ajuntament anima a la ciutadania a penjar-ne també als balcons de casa. 

 

Cursa Avancem per la igualtat

Per altra part, la Regidoria d'Igualtat i LGTBIQ té obertes les inscripcions per participar a la caminada Avancem per la igualtat, que organitza el pròxim 10 de març dins els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones. Sortirà a les 10:30 h de les Peixateries Velles i recorrerà vuit quilòmetres pel poble fins al Parc Francesc Macià, on els participants de la cursa podran assistir a un vermut.

Cal fer inscripció prèvia per telèfon al 93 761 98 13 o bé per correu electrònic a igualtat@ajmalgrat.cat indicant nom, cognoms, número del DNI i telèfon de contacte. El termini és obert fins al dia 6 de març.


 

8 de març, jornada central

La jornada central del Dia Internacional de les Dones començarà amb una exhibició a càrrec del Twirling Malgrat de Mar i inclourà un Pilar per la igualtat a càrrec de la Colla de Castellers de l'Alt Maresme Maduixots i una tabalada amb les gegantes Rita i Eulàlia i txupinazo a càrrec de la Colla de Diables Ratpenatsinfernals i de la Colla de Geganters de Malgrat de Mar. 

La lectura del manifest institucional anirà a càrrec d'alumnes de diferents centres educatius del municipi. A continuació, començarà l'actuació musical de Raquel Xiberta i Pep Romaguera a la Sala Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal i s'encendrà el rètol Malgrat de Mar de l'accés al municipi des de la carretera N-II. 

Per altra part, el cicle de xerrades sobre música de la Biblioteca La Cooperativa, que porta per títol Des del faristol, dedicarà una sessió el dia 13 de març a Les dones que han acompanyat la música

 

 

Notícies relacionades:

Obertes les inscripcions per a la cursa "Avancem per la igualtat" del pròxim 10 de març

Es penjaran davantals a les Peixateries com a acció reivindicativa contra la desigualtat en el treball domèstic

Activitats del 8 M
Activitats del 8 M. Foto: AjMalgrat.