Es penjaran davantals a les Peixateries com a acció reivindicativa contra la desigualtat en el treball domèstic

Última revisió 05-02-2024 13:13
05/02/2024

La Regidoria d'Igualtat fa una crida a participar en una acció reivindicativa, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones el 8 de març, per visibilitzar la desigualtat i discriminació que pateixen les dones en el treball domèstic i familiar. Amb aquesta iniciativa es vol posar en relleu els estereotips i rols de gènere propis de la societat patriarcal, posant èmfasi en que qualsevol tasca pot ser desenvolupada per totes les persones d’una família, sense distinció de gènere. L'Ajuntament penjarà davantals amb missatges reivindicatius a les Peixateries Velles del 5 al 10 de març i anima a la ciutadania a penjar-ne també als balcons de casa. 

 

L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar visibilitat a les tasques que la societat sempre ha atribuït a les dones en l'àmbit domèstic, en la cura de les persones dependents i el sosteniment de la vida en general. Unes tasques que són discriminatòries i que contribueixen a la desigualtat entre homes i dones. 

La idea és omplir les Peixateries Velles amb davantals amb missatges reivindicatius la setmana del 4 a 10 de març, coincidint amb el programa d'activitats commemoratives del Dia Internacional de les Dones del 8 de març. La Regidoria d'Igualtat fa també extensiva aquesta iniciativa a la ciutadania perquè pengi el seu davantal reivindicatiu en el balcó de casa.