Malgrat tornarà a ser Vila del Llibre els dies 25, 26 i 27 d'agost

Última revisió 09-02-2023 14:10
09/02/2023

Malgrat de Mar acollirà per segon any consecutiu el festival literari Vila del Llibre el pròxim mes d'agost. La novetat d'aquesta edició és que l'Alguer serà cultura convidada a Malgrat. La narradora, actriu i titellaire malgratenca Assumpta Mercader tornarà a ser la comissària. El lema d'enguany de la xarxa Viles de Llibres és "Llegir el passat per escriure el futur" i en formen part juntament amb Malgrat els municipis de l'Escala, Cabrils, la Rambla de Barcelona, Calafell, Mollet del Vallès, Sitges, Girona i Balaguer. 

La Xarxa Vila de Llibres 2023 va presentar dimecres passat el circuit de festivals literaris d'enguany en un acte celebrat a la Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts de Barcelona, al qual va assistir la regidora de Cultura i quarta tinenta d'alcaldessa, Lurdes Borrell. 

La regidora ha explicat que l'edició de l'any passat va tenir una molt bona acollida. "Optem per reeditar perquè va ser una molt bona acceptació i valoració d'un esdeveniment cultural tan nou com aquest i va ser tant per part dels malgratencs i malgratenques, com els visitants, els voluntaris, els escriptors que hi van participar, i també els escriptors i escriptores locals", ha detallat Lurdes Borrell.

La responsable de Cultura ha volgut subratllar l'agraïment a la tasca d'Assumpta Mercader i també dels voluntaris que van fer possible la primera edició. 

"Ara comencem a organitzar la Vila del Llibre d'aquest any, que com a novetat tindrà la ciutat de l'Alguer com a convidada, una ciutat a la qual ens uneix una cultura i una llengua", ha explicat Borrell. També ha avançat que hi participaran escriptors i poetes algueresos i la cantant Franca Masu, així com entitats que lluiten per l'impuls social del català a l'Alguer com Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua. 

 

"Llegir el passat per escriure el futur"

Aquest any, la Xarxa Viles del Llibre arribarà a l’Escala del 3 al 5 de març; a Cabrils, l’1 i 2 d’abril; a la Rambla de Barcelona, l’1 i 2 de juliol; a Malgrat de Mar, del 25 al 27 d’agost; a Calafell, el 7 d’octubre; a Mollet del Vallès, el 21 i 22 d’octubre; a Sitges, del 3 al 5 de novembre; a Girona, del 17 al 19 de novembre, i tancarà Balaguer, el 2 de desembre. La iniciativa té com a lema Llegir el passat per escriure el futur.

La Xarxa de Viles del Llibre 2023 incorpora com a novetats Girona, Mollet del Vallès i Balaguer i programa nou festivals literaris amb més de 300 activitats i 500 participants vinculats al món del llibre. El director de Viles del Llibre, Enric Bono, va detallar les convidades ciutats d’honor d’aquest any: la Catalunya del Nord a l’Escala, l’Alguer a Malgrat de Mar i Portugal a Sitges.

La Xarxa de Viles del Llibre agrupa municipis i barris de ciutats que creuen en el poder dels llibres com a revulsiu de noves dinàmiques de desenvolupament i turisme en el seu territori. Està impulsada per VilaDelLlibre.cat amb el suport de diferents administracions públiques. Cada municipi participant en el circuit té el seu propi programa d'actes, que inclou festival literari, tallers, espectacles, conferències, presentacions editorials, taules del llibre. 

 

 

 

 

Notícies relacionades:

La Vila del Llibre de Malgrat estarà dedicada al viatge i comptarà amb Vicenç Villatoro i Care Santos

L'Ajuntament obre el projecte de Vila del Llibre de l'agost perquè la ciutadania i el teixit associatiu hi participin

Malgrat serà Vila del Llibre el 27 i 28 d'agost

Vila del Llibre 2023
Vila del Llibre 2023. Foto: Xarxa Vila del Llibre.