Senyalitzat l'Espai Agrari de la Baixa Tordera per posar-lo en valor

Última revisió 20-11-2023 14:57
20/11/2023

L'Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera ha iniciat la senyalització de totes les zones agrícoles que el configuren. A Malgrat de Mar, s'han col·locat dos rètols informatius en els accessos al Pla de Grau: un a la rotonda de davant de la Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí i l'altre, al costat del riu la Tordera, on hi havia l'antic camp de tir. 

L'actuació de senyalització s'inclou en les accions que es porten a terme per reforçar la comunicació dels valors de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera, com a element essencial per transmetre els valors d’aquest territori i dels seus productes a la ciutadania. 

Aquesta actuació és una de les dotze que es van incloure en el pla d'actuacions per a aquest any 2023 i que també inclou: un sistema de previsió meteorològica, un pla de comunicació, la creació d'un obrador compartit, una campanya de promoció de la marca de la Baixa Tordera, accions de reforç per donar suport al cicle formatiu d'agroecologia, la creació d'un equip tècnic, un estudi de les explotacions agrícoles de l'Espai, un estudi de la xarxa de rec i drenatge, elaborar un banc de terres, actuacions per garantir el relleu generacional al sector agrari i oferir suport i assessorament tècnic al sector. 

L'Associació de l'espai agrari està format pels municipis de Malgrat de Mar, Palafolls, Santa Susanna, Tordera i Blanes, juntament amb les cooperatives agràries de la Conca de la Tordera, Progrés-Garbí i Agrària Baixa Tordera. 

L'Espai Agrari de la Baixa Tordera és un projecte mancomunat i promogut conjuntament amb la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de protegir el sòl agrari d’aquest territori i garantir l’alimentació de proximitat d’una de les hortes més productives del país. La Baixa Tordera és una de les zones més fèrtils de Catalunya: la plana baixa i desembocadura de la Tordera, entre el Parc del Montnegre i el Corredor i les platges de la Selva i l’Alt Maresme.

L'alcaldessa, Sònia Viñolas, ha anat a veure les dues senyalitzacions. 

 

Notícies relacionades:

L'Espai Agrari de la Baixa Tordera aprova les actuacions que portarà a terme enguany

Rètol Espai Agrari
Imatge de l'alcaldessa aquest matí. Foto: AjMalgrat.