L'Espai Agrari de la Baixa Tordera aprova les actuacions que portarà a terme enguany

Última revisió 05-05-2023 08:52
04/05/2023

L'Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera va aprovar dimarts el pla d'actuacions per a aquest 2023. Seran dotze, entre les quals destaquen oferir un sistema de previsió meteorològica a disposició de la pagesia, un pla de comunicació de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera, la senyalització de l'Espai Agrari i posar en marxa una campanya de promoció de la marca de la Baixa Tordera, entre altres. A la reunió, que es va celebrar a l'Ajuntament de Palafolls, hi van assistir l'alcaldessa de Malgrat, Sònia Viñolas, l'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, el de Santa Susanna, Joan Campolier, i el de Blanes, Àngel Canosa. 

L'Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera, format pels municipis de Malgrat de Mar, Palafolls, Santa Susanna, Tordera i Blanes, juntament amb les cooperatives agràries de la Conca de la Tordera, Progrés-Garbí i Agrària Baixa Tordera, es va reunir per aprovar l'annex de l'acta de fundació i els nous estatuts. 

També es va aprovar el pla d'actuacions per a aquest any que recull dotze accions: un sistema de previsió meteorològica, un pla de comunicació, la senyalització de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera, la creació d'un obrador compartit, una campanya de promoció de la marca de la Baixa Tordera, accions de reforç per donar suport al cicle formatiu d'agroecologia, la creació d'un equip tècnic, un estudi de les explotacions agrícoles de l'Espai, un estudi de la xarxa de rec i drenatge, elaborar un banc de terres, actuacions per garantir el relleu generacional al sector agrari i oferir suport i assessorament tècnic al sector. 

A la reunió de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera també es va donar llum verda a la sol·licitud d'un ajut a la Diputació de Barcelona, així com també al manual d'ús de la marca Espai Agrari de la Baixa Tordera i a la contractació de l'estudi de rec i drenatge. 

L'Espai Agrari de la Baixa Tordera és un projecte mancomunat i promogut conjuntament amb la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de protegir el sòl agrari d’aquest territori i garantir l’alimentació de proximitat d’una de les hortes més productives del país. La Baixa Tordera és una de les zones més fèrtils de Catalunya: la plana baixa i desembocadura de la Tordera, entre el Parc del Montnegre i el Corredor i les platges de la Selva i l’Alt Maresme.

 

Notícies relacionades:

Malgrat, Palafolls, Tordera, Santa Susanna i Blanes signen l'acta fundacional de l'Espai Agrari Baixa Tordera

S'aprova l'adhesió de Malgrat a l'Associació de Municipis de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera

Malgrat, Palafolls, Tordera, Santa Susanna i Blanes constitueixen l'Espai Agrari de la Baixa Tordera

Imatge de la reunió de dimarts
Imatge de la reunió de dimarts, celebrada a l'Ajuntament de Palafolls. Foto: AjMalgrat.