El Centre de Formació d'Adults exposa a Girona l'experiència del projecte europeu d'alfabetització

Última revisió 21-11-2023 12:52
21/11/2023

El Centre de Formació d'Adults Cases dels Mestres va participar dissabte passat en la jornada del Dia de l'Aprenent, organitzada per l'Associació Catalana per a l'Educació, la Formació i la Recerca, celebrada a la Casa de Cultura de Girona. La professora del Centre de Formació d'Adults, Montse Aguilar, va explicar, juntament amb Mar Montoya del Centre de Formació d'Adults de Pineda de Mar, l'experiència de Malgrat en aquest projecte europeu. 

Aguilar i Montoya van parlar a Girona del projecte E+ Xelerator, que explora com els ciutadans poden ser "acceleradors" del canvi. 

El Centre de formació d'adults Cases dels Mestres col·labora amb l’ACEFIR en aquest projecte, el qual està cofinançat per la Unió Europea i inclou nou organitzacions de vuit països europeus (Portugal, Espanya, Croàcia, Romania, Grècia, Itàlia, Irlanda i Alemanya). L’organisme representant d’Espanya és l’associació ACEFIR  i, juntament amb Malgrat, també hi participa l’Escola Natura de Pineda de Mar.

El projecte té com a objectiu enfortir l’alfabetització democràtica i cívica i l’empatia socials de persones adultes i contribuir en un canvi sistèmic l’enfocament i estratègies regionals, nacionals i europees que fomenten la participació de les persones adultes en la vida democràtica, adoptant els valors comuns i el compromís cívic.

Amb la col·laboració en projectes europeus, s’estableixen connexions amb altres institucions educatives d’Europa. La majoria del projecte es desenvolupa mitjançant reunions telemàtiques i treball en línia, però hi ha agendades jornades presencials amb la participació dels representants de cada país.

Montse Aguilar va participar el passat mes de setembre en unes jornades sobre aquest projecte, que es van celebrar a Atenes. 

 

Notícies relacionades:

El Centre de formació d'adults participa en un projecte europeu d'alfabetització a Atenes

 

Imatge de la jornada
Imatge de la jornada celebrada dissabte a la Casa de Cultura de Girona. Foto: AjMalgrat.