El Centre de formació d'adults participa en un projecte europeu d'alfabetització a Atenes

Última revisió 14-09-2023 11:07
14/09/2023

El Centre de formació d'adults Cases dels Mestres participa en el projecte "Citiziens Xelerator", un projete europeu que vol enfortir l'alfabetització democràtica i cívica de les persones adultes. Una de les professores del centre és aquests dies a Atenes, Grècia, prenent part en aquesta iniciativa, que compta amb el finançament de la Unió Europea.

El Centre de formació d'adults Cases dels Mestres col·labora amb l’Associació cCatalana per l'Educació, la Formació i la Recerca (ACEFIR) en el projecte Citizens Xelerator. Aquest projecte està cofinançat per la Unió Europea i inclou nou organitzacions de vuit països europeus (Portugal, Espanya, Croàcia, Romania, Grècia, Itàlia, Irlanda i Alemanya). L’organisme representant d’Espanya és l’associació ACEFIR (Associació Catalana per a l'Educació, la Formació i la Recerca) i , juntament amb Malgrat, també hi participa l’Escola Natura de Pineda de Mar.

El projecte té com a objectiu enfortir l’alfabetització democràtica i cívica i l’empatia socials de persones adultes i contribuir en un canvi sistèmic l’enfocament i estratègies regionals, nacionals i europees que fomenten la participació de les persones adultes en la vida democràtica, adoptant els valors comuns i el compromís cívic.

Amb la col·laboració en projectes europeus, s’estableixen connexions amb altres institucions educatives d’Europa. La majoria del projecte es desenvolupa mitjançant reunions telemàtiques i treball en línia, però hi ha agendades jornades presencials amb la participació dels representants de cada país.

Imatge de les jornades que se celebren a Atenes
Imatge de les jornades que se celebren a Atenes. Foto: Centre de formació d'adults Cases dels Mestres.