Sessió informativa i taller participatiu per a la creació d'una comunitat energètica a Malgrat, demà

Última revisió 27-09-2023 11:57
21/09/2023

L'Ajuntament organitza demà divendres dins els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura una xerrada informativa i un taller participatiu per crear una comunitat energètica a Malgrat de Mar. Al juliol, ja es va fer una presentació del projecte de creació d'una comunitat energètica que inclogui la zona industrial de Can Patalina -on el consistori malgratenc té diverses dependències-, l'escola pública Marià Cubí i Soler i el complex esportiu MES Malgrat, així com tots els habitatges del municipi. 

Demà divendres de 17 h a 18 h a l'Arxiu Municipal, es farà una xerrada informativa sobre les comunitats energètiques, que aniran a càrrec de Som Energia, i a partir de les 18 h i fins a les 20 h, un taller participatiu a càrrec de R2M per crear la comunitat energètica. 

El consistori treballa des de fa mesos en la redacció de l'Agenda 2030 i la millora de l'eficiència energètica és una de les accions més destacades. Una comunitat energètica és una entitat legal on els ciutadans, empreses i administració local s’uneixen, com a usuaris finals d’energia, per a cooperar en la generació, la distribució del consum, l’emmagatzematge, el subministrament, l’agregació d’energia de fonts renovables o oferir eficiència energètica i servei de gestió de la demanda. 

Per posar en funcionament la comunitat energètica cal definir el marc legal que tindrà, i a més, es posaran en marxa tallers de cocreació i governança amb reunions periòdiques de seguiment amb els agents implicats en el projecte. L'objectiu és posar en comú els interessos de l'administració local amb el de les indústries, comerços i famílies que formaran part de la comunitat. 

 

 

Notícies relacionades:

Actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, aquest divendres

Malgrat s'afegeix un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Reunió informativa sobre la creació d'una comunitat energètica a Malgrat, aquesta tarda

Malgrat aposta per la creació d'una comunitat energètica