Malgrat participa en unes jornades per promocionar a Barcelona els tomàquets de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera

Última revisió 21-07-2023 14:04
21/07/2023

L'alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas, i el regidor de Pagesia, Jordi Farré, van assistir dimecres a la segona edició de la Jornada Gastronòmica de Productes de Proximitat del Tomàquet, organitzada per Caprabo amb la col·laboració de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera. La jornada va comptar amb la participació del cuiner del Iban González del restaurant Doryoku de Malgrat de Mar.

La jornada, que s’emmarca en el Programa de Proximitat per Comarques de Caprabo, té com a objectiu posar en valor els productes de proximitat, qualitat i temporada, 

Caprabo col·labora amb la cooperativa agrícola de Palafolls, Blanes i Santa Susanna, Conca de la Tordera, per introduir als seus supermercats la venda anual de prop de 250.000 quilos de tomàquets de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera.

La jornada, que es va celebrar a l'espai "Chef Caprabo" de L'Illa Diagonal de Barcelona, va comptar amb la participació del cuiner Iban González del restaurant Doryoku de Malgrat de Mar, guardonat pel seu extens ús de productes de proximitat. González va elaborar un showcooking-degustació de tres originals receptes, totes elles amb el tomàquet com a base.

A l'acte van assistir el president de l’Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera i alcalde de Palafolls, Francesc Alemany; la secretaria de l’Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera i alcaldessa de Malgrat de Mar, Sònia Viñolas; el tresorer de l’Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera i primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Joan Felip; el gerent de la Conca de la Tordera, Josep Ferrer; i el responsable de l’Àrea de Proximitat de Caprabo, Manuel Blanco.

També hi van ser presents el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Salut pública i Benestar animal, Patrimoni i Pagesia i Arxiu municipal de l'Ajuntament de Palafolls, Aleix Freixa; el regidor de Pagesia i Comerç de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Jordi Farré; la responsable de l’Àrea d’Ocupació, Empresa i Formació de Promoció de l’Ajuntament de Blanes, Montse Torres; la responsable de la Direcció Territorial Agrària Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari del Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Sònia Callau; i el tècnic de la Direcció Territorial Agrària Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Marc Riera.

 

Projecte mancomunat 

L'Espai Agrari de la Baixa Tordera és un projecte mancomunat i promogut conjuntament amb la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de protegir el sòl agrari d’aquest territori i garantir l’alimentació de proximitat d’una de les hortes més productives del país. La Baixa Tordera és una de les zones més fèrtils de Catalunya: la plana baixa i desembocadura de la Tordera, entre el Parc del Montnegre i el Corredor i les platges de la Selva i l’Alt Maresme.

L'Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera, format pels municipis de Malgrat de Mar, Palafolls, Santa Susanna, Tordera i Blanes, juntament amb les cooperatives agràries de la Conca de la Tordera, Progrés-Garbí i Agrària Baixa Tordera.

 

 

Notícies relacionades:

L'Espai Agrari de la Baixa Tordera aprova les actuacions que portarà a terme enguany

Malgrat, Palafolls, Tordera, Santa Susanna i Blanes signen l'acta fundacional de l'Espai Agrari Baixa Tordera

S'aprova l'adhesió de Malgrat a l'Associació de Municipis de l'Espai Agrari de la Baixa Tordera

Malgrat, Palafolls, Tordera, Santa Susanna i Blanes constitueixen l'Espai Agrari de la Baixa Tordera

Caprabo
Foto de l'acte. Foto: Caprabo.