El projecte DRAC d'acompanyament a joves i adolescents es reprèn aquest desembre

Última revisió 23-11-2022 13:34
23/11/2022

La Regidoria de Joventut torna a donar continuïtat al projecte per al desenvolupament de recursos per a joves mitjançant l'actuació al carrer, anomenat DRAC. Aquest servei d'acció socioeducativa treballa amb adolescents i joves que fan del carrer el seu espai prioritari de relació. El servei s'engega dijous de la pròxima setmana i s'allargarà fins al mes d'abril. 

 

El servei del DRAC es tornarà a posar en funcionament dijous de la pròxima setmana, dia 1 de desembre. En aquesta edició, hi haurà dos educadors que el dijous al matí estaran acompanyant i ajudant adolescents i joves dels centres educatius de Secundària del municipi; a la tarda, de 17 h a 20 h estaran al carrer; i el dissabte a la tarda, també dins el mateix horari.  

L'adjudicació del servei és fins al mes d'abril, però la voluntat de la Regidoria de Joventut és allargar-ho. El DRAC té com a objectiu oferir acompanyament als joves i adolescentes, i alhora ser una eina proactiva de prevenció, cohesió i aprenentatge. Els educadors de carrer entren en contacte amb els i les joves a l'espai públic, amb la idea d’interactuar amb ells amb la voluntat d’orientar-los en relació al lleure i la gestió de les emocions. El projecte DRAC és una eina viva que s'ha anat adaptant segons els joves i la realitat del moment. Joventut va posar en funcionament aquest servei al març de 2021 i aquest és el tercer curs escolar que està actiu. 

 

 

Notícies relacionades:

235 joves han participat aquest curs en el projecte socioeducatiu DRAC

El projecte socioeducatiu DRAC atén 80 joves i adolescents

Joventut organitza tallers de sexualitat adreçats a alumnes de 3r i 4t d'ESO

El projecte DRAC d'acompanyament a joves i adolescents torna aquest dissabte

158 joves han participat en la prova pilot del projecte DRAC, que tindrà continuïtat a partir del setembre

2 educadors acompanyaran joves i adolescents en el seus espais de reunió al carrer

 

 

Imatge d'arxiu del DRAC
Imatge d'arxiu del primer dia de funcionament del servei del DRAC al març de 2021. Foto: AjMalgrat.