El projecte socioeducatiu DRAC atén 80 joves i adolescents

Última revisió 21-03-2022 13:28
21/03/2022

El projecte per al desenvolupament de recursos per a joves mitjançant l'actuació al carrer, anomenat DRAC, atén actualment a 80 joves i adolescents. Aquest servei d'acció socioeducativa, creat per la Regidoria de Joventut l'any passat per treballar amb adolescents i joves que fan del carrer el seu espai prioritari de relació, va tenir una prova pilot durant tres mesos l'any passat i des del setembre, s'ha reprès amb dos educadors socials al carrer per acompanyar els adolescents i joves fins al pròxim mes de juny. Entre les problemàtiques detectades hi ha el consum d'alcohol i drogues i la dificultat per gestionar els conflictes. 

El DRAC 2021–2022 ha de donar resposta a la demanda dels joves detectada durant els mesos de la prova pilot de l'any passat, a més de continuar donant suport als i les joves, així com fer prevenció i acompanyament en les seves necessitats reals. Actualment el projecte ofereix servei a joves i adolescents tres dies a la setmana -dijous, divendres i dissabte de 17 h a 20 h- repartits amb accions al carrer. A més, com a novetat, els educadors són a l'Institut Ramon Turró i Darder, acompanyant els joves durant l'hora d'esbarjo, els dijous al matí. La idea és fer-ho també a la resta de centres educatius de Secundària.

Segons dades facilitades per la Regidoria de Joventut, el DRAC ofereix als joves i adolescents activitats diverses com tennis taula, jocs de taula, música, futbol, gestió emocional, cinema, entre d'altres. A través d'aquestes activitats, es treballen diferents temàtiques amb els joves, ja que són pensades per tractar el creixement personal i grupal, així com fer cohesió i cooperativisme. El projecte també ha detectat entre les problemàtiques el consum d'alcohol i drogues, així com la dificultat per gestionar els conflictes. 

 

 

Notícies relacionades:

Joventut organitza tallers de sexualitat adreçats a alumnes de 3r i 4t d'ESO

El projecte DRAC d'acompanyament a joves i adolescents torna aquest dissabte

158 joves han participat en la prova pilot del projecte DRAC, que tindrà continuïtat a partir del setembre

2 educadors acompanyaran joves i adolescents en el seus espais de reunió al carrer

Drac
Imatge d'arxiu del projecte DRAC quan es va posar en marxa com a prova pilot a l'abril de l'any passat. Foto: AjMalgrat.