Adjudicades les obres de construcció de les escales per connectar els carrers Lleida i Antoni Gaudí

Última revisió 20-02-2023 11:14
20/02/2023

La junta de govern local va adjudicar dijous passat les obres de construcció d’una escala en el talús que separa els carrers Lleida i Antoni Gaudí. Les obres suposen una inversió de 638.806,19 euros. 

Les de construcció de les escales les portarà a terme l'empresa Artífex Estructuras SLU.

La Llei de Barris de 2009 preveia l’actuació d’arranjament de la zona verda de la Pujada del Castell amb les construccions de l’escala i la plaça, que es va materialitzar en un projecte l’any 2011, però no es va arribar a executar. L’objectiu del projecte, que ara s’ha recuperat i actualitzat per tirar-lo endavant, és la creació d’un nou accés als barris de la Verneda i el Castell.

El projecte s’ha dividit en dues fases: la primera, el de l’escala de connexió entre els carrers Lleida i Antoni Gaudí, que ara es començarà a construir; i la segona, la de creació de la plaça al carrer Lleida, al costat de la rotonda.

Aquesta primera fase del projecte preveu la instal·lació d’una passera d’escales en el talús de vint metres que va des del carrer Gaudí al Lleida per la zona menys coberta de vegetació i arbrat. L’escala tindrà una estructura d’acer galvanitzat i acabat amb fusta, i incorporarà uns bancs per seure.

S’hi farà nova plantació d’espècies autòctones i originàries, es col·locarà il·luminació LED en el passamà de la barana. Les escales incorporaran portes automàtiques integrades a la barana amb detector de presència i rellotge amb horari de tancament nocturn.

La segona fase de les obres preveu consolidar com una plaça l’espai verd del carrer Lleida, situat a sobre del talús just al costat de la rotonda. S’hi plantaran arbres, s’hi col·locaran bancs amb respatller, papereres i il·luminació. Aquestes obres costaran uns 161.444,57 euros.

 

Notícies relacionades:

Es reactiva el projecte de construcció d'unes escales entre els carrers Lleida i Antoni Gaudí

Imatge virtual de les escales
Imatge virtual del projecte de com serà les escales. Foto: AjMalgrat.