Es reactiva el projecte de construcció d'unes escales entre els carrers Lleida i Antoni Gaudí

Última revisió 27-10-2022 10:08
27/10/2022

L’equip de govern municipal recupera un projecte de 2011 de la Llei de Barris que preveu la construcció d’una escala en el talús que separa els carrers Lleida i Antoni Gaudí. La proposta ja ha estat revisada i adequada als requisits tècnics actuals. La Junta de Govern Local va aprovar dijous passat iniciar la licitació de les obres de la primera fase del projecte que preveu la construcció de les escales. La segona fase inclourà la creació d’una plaça al carrer Lleida, just a sobre del talús on es faran les escales.

 

La Llei de Barris de 2009 preveia l’actuació d’arranjament de la zona verda de la Pujada del Castell amb les construccions de l’escala i la plaça, que es va materialitzar en un projecte l’any 2011, però no es va arribar a executar. L’objectiu del projecte, que ara s’ha recuperat i actualitzat per tirar-lo endavant, és la creació d’un nou accés als barris de la Verneda i el Castell.

El projecte s’ha dividit en dues fases: la primera, el de l’escala de connexió entre els carrers Lleida i Antoni Gaudí; i la segona, la de creació de la plaça al carrer Lleida, al costat de la rotonda. Ara s’han aprovat les condicions per poder adjudicar l’obra del primer tram de les obres, el qual preveu la instal·lació d’una passera d’escales en el talús de 20 metres que va des del carrer Gaudí al Lleida per la zona menys coberta de vegetació i arbrat. L’escala tindrà una estructura d’acer galvanitzat i acabat amb fusta, i incorporarà uns bancs per seure. S’hi farà nova plantació d’espècies autòctones i originàries, es col·locarà il·luminació LED en el passamà de la barana. Les escales incorporaran portes automàtiques integrades a la barana amb detector de presència i rellotge amb horari de tancament nocturn. Es preveu que aquestes obres costin 734.155,66 euros.

La segona fase de les obres preveu consolidar com una plaça l’espai verd del carrer Lleida, situat a sobre del talús just al costat de la rotonda. S’hi plantaran arbres, s’hi col·locaran bancs amb respatller, papereres i il·luminació. Aquestes obres costaran uns 161.444,57 euros.

 

Imatge projecte escales carrers Lleida i Antoni Gaudí
Imatge virtual de la proposta d'escales entre els carrers Lleida i Antoni Gaudí. Foto: AjMalgrat.