Acte commemoratiu del 83è aniversari de l'enfonsament del 'Ciudad de Barcelona', demà dissabte

Última revisió 29-05-2020 09:07
29/05/2020

Malgrat de Mar commemora demà dissabte 30 de maig, 83 anys de l'enfonsament del vaixell 'Ciudad de Barcelona', que va ser torpedinat per un submarí italià a les ordres de l'exèrcit franquista. Un acte virtual servirà per commemorar aquest aniversari, el qual s'emetrà en directe pel perfil de l'Ajuntament a la xarxa social de Facebook a les 12 h. Inclourà una taula rodona amb els historiadors Sònia Garangou i Adrià Cabezas, i el cap del servei d'Arxiu Municipal, Josep Maria Crosas. L'acte també inclourà una entrevista a l'escultor anglès Rob MacDonald, autor del projecte "Solidarity park", amb el qual Malgrat vol retre homenatge als brigadistes internacionals morts a Malgrat fa 83 anys. 

La intenció inicial era commemorar el 83è aniversari de l'enfonsament del vaixell 'Ciudad de Barcelona' i homenatjar-ne les víctimes amb diversos actes durant el mes de maig. La crisi sanitària provocada per la pandèmia del covid-19 ha obligat a replantejar les activitats i a dur-les a terme de manera virtual. 

El 30 de maig de 1937, en plena guerra civil espanyola, un submarí italià cedit a l'exèrcit franquista, el General Sanjurjo", va enfonsar davant de la costa de Malgrat un vaixell de incautat a la Companyia Transmediterrania que transportava brigadistes internacionals. El vaixell havia sortit del port de Marsella en direcció a Barcelona i després d'haver estat atacat sense èxit a l'alçada de Lloret de Mar, es va enfonsar finalment a Malgrat. 

Vaixell 'Ciudad de Barcelona'
Vaixell 'Ciudad de Barcelona'