Malgrat, exemple de gestió durant la pandèmia en una formació organitzada per la Diputació

Última revisió 12-11-2020 17:11
12/11/2020

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ha participat com a ponent aquest matí en una webinar sobre la incidència de la COVID-19 en les activitats, organitzada per la Diputació de Barcelona en sessió virtual. Malgrat ha compartit taula rodona amb els ajuntaments d'Igualada i Sabadell i el Consell Comarcal del Vallès Occidental amb l’objectiu d'exposar i compartir experiències sobre situacions concretes relacionades amb la incidència de la COVID-19, la gestió del cessament dels negocis amb motiu de la pandèmia i actuacions dels municipis per facilitar l’activació de l’economia local. 

L'assessora jurídica i cap de la unitat administrativa de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Maria Josep Ulla, ha estat l'encarregada d'explicar la gestió que la corporació ha portat a terme durant aquests mesos des que es va iniciar la pandèmia al mes de març. La ponència preparada amb la col·laboració dels tècnics de Promoció Econòmica i la tècnica d'Indústria, Activitats i Medi Ambient és un recull transversal, que  ha repassat la gestió que l'Ajuntament ha fet amb dos fets clau com han estat les conseqüències del devastador temporal Gloria el passat mes de gener i la crisi sanitària provocada per la COVID-19 des de la declaració de l'estat d'alarma. Ha exposat com el sector turístic ha estat un dels més afectats amb només 4 hotels oberts dels 17 que hi ha al municipi, i amb només un 40% d'ocupació de dilluns a divendres, però també la seva afectació al sector comercial, industrial i de serveis. També les accions que s'han portat a terme en relació a establiments de la restauració, ampliant les terrasses, permetent la venda a domicili o per emportar i la bonificació de la taxa per ocupació de la via pública amb terrasses, entre d'altres.

A més, s'ha explicat com s'han organitzat les activitats culturals com la revetlla de Sant Joan o el Pinzellades culturals d'estiu. Entre les accions exposades també hi ha les subvencions que l'Ajuntament ha posat en marxa per ajudar els sectors econòmics com hotels i càmpings i al comerç local, i nous projectes per evitar el tancament d’activitats. Durant la seva intervenció en aquesta acció de formació, adreçada als municipis de la Diputació de Barcelona, també s'ha exposat com l'Ajuntament malgratenc gestiona la pandèmia a través d'un Comitè de crisi, creat tot just es va declarar l'estat d'alarma, i la creació de la “Comissió de Treball per a la Recuperació social i econòmica” amb la participació d'agents econòmics, socials, esportius i culturals del municipi que ha fet diferents propostes que ja han començat a implantar-se.

També ha destacat l’esforç organitzatiu que s’ha realitzat per millorar la coordinació interna, el servei al ciutadà, i també el salt qualitatiu que ha representat aquesta crisis per avançar cap a una Administració totalment electrònica.

Un moment de la participació de l'Ajuntament en l'acció formativa organitzada per la Diputació de Barcelona aquest matí. Foto: AjMalgrat.
Un moment de la participació de l'Ajuntament en l'acció formativa organitzada per la Diputació de Barcelona aquest matí. Foto: AjMalgrat.