La campanya de la Generalitat i Creu Roja ha sensibilitzat 931 joves malgratencs per prevenir la COVID-19 en l'oci nocturn

Última revisió 21-09-2020 12:55
21/09/2020

La campanya per sensibilitzar els joves per prevenir els contagis de la COVID-19 en l’oci nocturn ha observat a Malgrat de Mar 278 grups i ha sensibilitzat 931 nois i noies. La campanya, promoguda pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i que ha portat a terme la Creu Roja Catalunya, es va iniciar a Malgrat de Mar, amb la coL·laboració de la Regidoria de Joventut, el 8 d'agost i s'ha tancat el 15 de setembre, coincidint amb el període estival i de vacances de la majoria de joves.

 

Durant aquest període, els informadors de Creu Roja han realitzat 192 intervencions a peu de carrer per tal de donar indicacions als joves a l’hora de prevenir els contagis com ara col·locar-se correctament la mascareta, mantenir la distància de seguretat o fer un bon rentat de mans. Així mateix, durant l’acció s’han distribuït 1.390 mascaretes.

 

Els joves es perceben com a principals portadors de la COVID-19

Segons Creu Roja, durant l’acció, els informadors/es han fet un qüestionari a les persones sensibilitzades per tal de copsar la percepció del risc i resoldre dubtes sobre la COVID-19. Entre diversos temes, es pregunta qui contagia més el coronavirus. En aquest sentit, la majoria de joves creuen que són els mateixos joves els principals portadors del virus. 

Es tractava d’una campanya de joves que informava a persones joves, d’igual a igual, de tu a tu. És per això que la Creu Roja promou la implicació del jovent com a agents del canvi en una situació d’emergència permanent com l’actual, interpel·lant-los i posant-los al centre de l’acció.

 

 

Les dades han estat facilitades per Creu Roja: Foto: Creu Roja Alt Maresme.
Les dades han estat facilitades per Creu Roja: Foto: Creu Roja Alt Maresme.