L'Ajuntament destina 60.000 euros per ajudar a persones afectades per la COVID-19 a pagar el lloguer i l'hipoteca

Última revisió 19-02-2021 13:44
19/02/2021

El ple ordinari del mes de febrer, celebrat anit, va aprovar amb el vot a favor de tots els grups municipals, PSC i JXCat-Malgrat ens Mou -al govern- i JXM, ERC i CUP -a l'oposició- les bases reguladores per als ajuts urgents extraordinaris 2021 per garantir ingressos suficients per a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica provocada per la crisi de la COVID-19. Les persones o famílies afectades per la crisi econòmica actual derivada de la pandèmia sanitària podran rebre un ajut de 600 euros per pagar el lloguer o l'hipoteca. 

El govern municipal va portar ahir a ple l'aprovació de les bases d'aquestes ajuts, als quals hi destina 60.000 euros. L'any passat, amb l'inici de la pandèmia, ja es va obrir aquesta línia d'ajuda, però només anava destinada al pagament de llloguer. El regidor d'Habitatge, Sergio Ortin, ha explicat que enguany s'ha optat per ampliar l'ajuda per a persones que tinguin una hipoteca.

L’ajut urgent i extraordinari és un ajut econòmic a fons perdut de 600€ per a persones o unitats familiars empadronades a Malgrat de Mar que visquin en règim de lloguer o acreditin no poder fer front al deute hipotecari i que acreditin una reducció dràstica i involuntària dels seus ingressos com a conseqüència dels efectes del coronavirus.

L’objectiu de l'ajut és garantir ingressos suficients per assegurar la cobertura de les necessitats bàsiques, ja siguin aquestes d’urgència o d’inserció, per a les persones i unitats familiars que viuen en règim de lloguer i es troben en situació de vulnerabilitat econòmica a conseqüència de l’emergència sanitària ocasionada per la COVID-19.