"Pengem els davantals", acció reivindicativa a les Peixateries Velles fins al 10 de març

Última revisió 04-03-2024 14:19
04/03/2024

La Regidoria d'Igualtat ha penjat aquest migdia els davantals de l'acció reivindicativa contra la desigualtat en el treball domèstic. En total són setanta davantals, pintats amb consignes i reivindicacions per alumnes de les escoles Fonlladosa i Vedruna, del Centre de Formació d'Adults Cases dels Mestres i persones grans del Centre de Dia Malgrat. L'escola Fonlladosa també ha penjat davantals reivindicatius a la seva façana. 

 

L'acció s'inclou en els actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones per visibilitzar la desigualtat i discriminació que pateixen les dones en el treball domèstic i familiar.

Amb aquesta iniciativa es vol posar en relleu els estereotips i rols de gènere propis de la societat patriarcal, posant èmfasi en el fet que qualsevol tasca pot ser desenvolupada per totes les persones d’una família, sense distinció de gènere. L'Ajuntament anima a la ciutadania a penjar davantals també als balcons de casa. 

L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar visibilitat a les tasques que la societat sempre ha atribuït a les dones en l'àmbit domèstic, en la cura de les persones dependents i el sosteniment de la vida en general. Unes tasques que són discriminatòries i que contribueixen a la desigualtat entre homes i dones. 

 

 

Notícies relacionades:

"Pengem els davantals", acció reivindicativa a les Peixateries Velles fins al 10 de març

Imatge de l'acció reivindicativa
Imatge dels davantals ja penjats aquest migdia a les Peixateries Velles. Foto: AjMalgrat.