Un estudi conclou que edificar a l'avinguda Barcelona té viabilitat econòmica

Última revisió 24-10-2023 10:57
20/10/2023

L'Ajuntament va presentar ahir a la tarda l'estudi de viabilitat econòmica-financera per desenvolupar el sector urbanístic Països Catalans, concretament en els terrenys de l'avinguda Barcelona, just a tocar amb el Pla de Pineda. El consistori ha contractat l'elaboració d'aquest estudi per determinar si amb la normativa urbanística vigent en aquest sector és viable econòmicament.

El primer pas que ha fet l'Ajuntament és canviar de compensació a cooperació el sistema de gestió i d'aquesta manera, és la corporació local qui lidera el desenvolupament d'aquest sector.

El consistori va assumir l'any 2017 el cost de les obres d'urbanització per obrir l'avinguda Barcelona, com a pas premi a l'inici de les obres de remodelació del Passeig Marítim. Els propietaris dels terrenys de l'avinguda Barcelona del sector que encara no està desenvolupat tenen l'obligació legal d'assumir els costos d'aquestes obres. 

L'arquitecta urbanista Àngels Garcia va presentar l'estudi de mercat redactat per Gabinet d'Estudis Econòmics SL, i conclou que el planejament actual és viable perquè els ingressos previstos permeten cobrir els costos d'execució i els propietaris poden obtenir una rentabilitat. 

L'Ajuntament impulsarà els procediments urbanístics necessaris per desenvolupar el sector i possibilitat que els propietaris dels terrenys d'aquest sector urbanístic puguin edificar en els terrenys. 

El regidor d'Urbanisme i primer tinent d'alcaldessa, Jofre Serret, va participar en l'acte de presentació del document, que es va fer a l'Arxiu Municipal. 

Presentació PP4
Imatge d'ahir de la presentació de l'estudi a l'Arxiu Municipal. Foto: AjMalgrat.