Treballs del pla de prevenció d'incendis en el Camí de Can Palomeres

Última revisió 01-06-2023 12:17
01/06/2023

La Regidoria de Medi Ambient ha iniciat avui dijous els treballs per millorar i consolidar la infraestructura territorial estratègica necessària per als mitjans terrestres i aeris d’extinció d’incendis forestals. Enguany, s'actuarà en el Camí de Can Palomeres. 

El Pla de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals farà manteniment i compactació de la plataforma i de la franja auxiliar de trànsit, així com tasques de desbrossament i poda, en el Camí de Can Palomeres, al costat del rierot de Can Palomeres. També s'eixamplarà la corba tancada del camí per faciliar l'accés als vehicles dels bombers. 

A més, es faran tasques de millora i manteniment en 100 metres linials d'un altre camí del Pla de Prevenció d'Incendis. 

Els treballs, que porta a terme l'empresa Famada i Pla, costen 2.353 euros i els finança la Diputació de Barcelona. 

El Pla de Prevenció d'Incendis proporciona assistència tècnica i recursos econòmics als ajuntaments per a la construcció i l’establiment, la millora i la consolidació de les infraestructures territorials estratègiques necessàries per als mitjans terrestres i aeris d’extinció d’incendis forestals. 

Aquestes actuacions estan recollides en el Pla de Prevenció d'Incendis, que és quinquenal i cada any actua en un dels camins públics de l'inventari de camins. El pla de prevenció està elaborat conjuntament per l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona i les Associacions de Defensa Forestal. 

Imatge del Camí de Can Palomeres aquest matí
Imatge del Camí de Can Palomeres aquest matí a l'inici de les tasques de manteniment. Foto: AjMalgrat.