Sant Roc torna amb format prepandèmia i amb dotze dies seguits de festa major

Última revisió 21-07-2022 13:39
21/07/2022

La festa major de Sant Roc començarà el pròxim 5 d'agost i s'allargarà fins al dia 16 amb dotze dies seguits amb activitats de festa major i amb format prepandèmia. L'alcaldessa, Sònia Viñolas, i la regidora de Cultura, i quarta tinent d'alcaldessa, Lurdes Borrell, han presentat aquest matí el cartell i el programa de Sant Roc 2022, acompanyades d'un dels dissenyadors de la imatge d'enguany, Josep Carrasco. El pregó de festa major tindrà lloc el 10 d'agost i anirà a càrrec de Quim Masferrer amb el seu espectacle "Bona gent!". Entre les novetats, destaquen els actes organitzats per la Comissió de Festes com el concurs Engalana't, la tirada de xíndries, jocs de taula moderns, l'EnRocada o Malgrat de Bar. Avui s'ha començat a repartir casa per casa el programa de la festa major. 

La festa major de Sant Roc té com a eslògan "Surt i gaudeix-la". Després de dos anys de restriccions per la pandèmia, serà intensa, recuperarà la seva essència i les ganes de festa. El cartell és dels dissenyadors malgratencs Palma&Kako -Josep Palma i Josep Carrasco. "La imatge de la festa major és molt important. I aquesta encara més, perquè després de dos anys molt durs, és la represa de la festa", ha explicat Josep Carrasco durant la presentació. Les il·lustracions són de Josep Palma, els colors destacats són el taronja del sol i la costa i el blau del mar, i el format és un desplegable "per trobar de manera ràpida i fàcil la informació dels actes". "La imatge protagonista del cartell és una família fent-se un selfie mentre gaudeix de la festa. A davant en un acte diürn amb confeti i a la contra durant els focs artificials. Cada membre de la família representa un acte emblemàtic de la festa major de Malgrat: les havaneres, els gegants, el correfoc o el concurs de cocous a la platja. Dins el programa, hi ha altres elements representatius de la festa com el concurs de dibuix infantil, les puntaires, la cursa del miner de ferro, la festa dels empestats, el ball de festa major i les barraques", ha detallat Carrasco. "Aquest cartell representa la festa, la festa al carrer, i és també un homenatge al públic després de dos anys complicats, alhora que vol ser una invitació a participar dels actes", ha remarcat el dissenyador. 

L'alcaldessa, Sònia Viñolas, ha destacat el fet de poder recuperar la festa major després de dos anys de restriccions sanitàries per la pandèmia. Ha agraït també la tasca i la dedicació de les entitats del poble que fan possible Sant Roc. "Gràcies per enfortir la nostra essència i la nostra identitat com a poble", ha dit. La regidora ha destacat l'eslògan de la festa major "Surt i gaudeix-la". "Recull el desig que tenim de viure de nou la festa major als carrers i places sense restriccions de mesures sanitàries i també amb el desig de passar-ho bé amb la família, amb els amics, amb el veïnat i en definitiva, com a poble", ha detallat durant la seva intervenció Lurdes Borrell. 

Els actes començaran el divendres 5 d'agost amb la Marató del Banc de Sang, que s'allargarà durant tres dies, i es clouran el dia 16, diada de Sant Roc, amb el tradicional castell de focs artificials i el ball de festa major amb l'Orquestra Maravella. El pregó es farà el 10 d'agost i anirà a càrrec de Quim Masferrer, que oferirà el seu espectacle "Bona gent!" al Parc Francesc Macià. 

Entre les novetats hi ha els actes organitzats per la Comissió de Festes com són el concurs per decorar els carrers, una tarda de jocs de taula moderns, la tirada de xíndries, l'EnRocada o Malgrat de Bar. Altres novetats són la festa holi, que organitza l'Associació de Patinatge Artístic de Malgrat; un concert de la malgratenca Montse Creus, una sortida en vela a càrrec del Club de Vela de Malgrat i la Revetlla de Sant Roc amb El Col·leciu 039 per al públic de mitjana edat.

El programa sencer es pot consultar a sota. 

Presentació Sant Roc 2022
Imatge de la presentació d'aquest matí. D'esquerra a dreta, Sònia Viñolas, Josep Carrasco i Lurdes Borrell. Foto: AjMalgrat.