Malgrat torna a reclamar que el CAP ofereixi atenció les 24 hores durant tot l'any

Última revisió 28-03-2023 14:48
23/03/2023

L'Ajuntament ha tornat a demanar que el CAP de Malgrat de Mar estigui obert les 24 hores durant tot l'any. Així ho ha traslladat el primer tinent d'alcaldessa i regidor de Salut Comunitària, Jofre Serret, al gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, amb qui s'ha reunit aquest matí per tractar diversos temes. Les obres d'ampliació del CAP es preveu que estiguin enllestides entre els mesos de novembre i desembre. Malgrat també ha ofert els terrenys de l'entrada del poble, al costat del tanatori, per si el Departament de Salut de la Generalitat decideix finalment traslladar els serveis sociosanitaris de l'Hospital Sant Jaume de Calella, ja que estan qualificats per a aquest ús. 

Durant la reunió, en la qual també hi ha participat el director de sector sanitari Girona Sud, Salvador Campasol, Jofre Serret ha insistit en la necessitat que el CAP, que dóna servei a les poblacions de Malgrat de Mar i Palafolls, pugui estar obert durant tot el dia i durant tot l'any, i no només durant el mesos d'estiu com ara. 

El regidor també ha posat sobre la taula les queixes dels treballadors del CAP que des de fa un temps porten a terme les anomenades "Parades reivindicatives" per visibilitzar la situació de sobrecàrrega assistencial dels diferents serveis sanitaris de la zona i reclamar solucions. 

Serret ha parlat dels projectes que l'Ajuntament porta a terme en matèria de promoció de bons hàbits de salut i de prevenció de conductes de risc entre els joves com són el RULA, el servei intermunicipal d’atenció i prevenció del consum de drogues i de l'ús de pantalles, i el DRAC, el projecte d'atenció i acompanyament a joves i adolescents. 

 

L'ampliació del CAP, acabada a final d'any

En relació amb les obres d'ampliació del CAP que es porten a terme, el departament ha confirmat que el termini estimat per enllestir-les és entre els mesos de novembre i desembre. Jofre Serret també ha exposat que Malgrat de Mar disposa d'uns terrenys municipals a l'entrada del municipi des de la carretera N-II, al costat del tanatori, que estan qualificats com a ús sociosanitari. El Departament de Salut estudia la possibilitat de traslladar els serveis sociosanitaris de l'Hospital de Sant Jaume de Calella arran del projecte d'ampliació del centre. 

 

Gerència de la Regió Sanitària Girona
Imatge de la reunió d'aquest matí. D'esquerra a dreta, el regidor Jofre Serret, el gerent Miquel Carreras i el director Salvador Campasol. Foto: AjMalgrat.