Malgrat s'afegeix a la commemoració del Dia Internacional de les Dones

Última revisió 06-03-2023 08:56
06/03/2023

La Regidoria d'Igualtat commemora els actes del Dia Internacional de les Dones amb un programa d'activitats que s'allargarà fins a l'1 d'abril. Els actes centrals tindran lloc dimecres, 8 de març, amb la il·luminació del rètol Malgrat de Mar de color lila, la lectura del manifest i un concert amb Raquel Xiberta i Pep Romaguera. També hi haurà xerrades, teatrefòrum, contes per a la mainada, una caminada, monòleg i una sortida. Avui dilluns, es farà una xerrada sobre nutrició i dona en les etapes de la vida. 

La regidoria ha programat per a avui una activitat adreçada al Centre de Formació d'Adults Cases dels Mestres per parlar sobre la nutrició i la dona en les seves etapes de la vida a càrrec d'Isa Bedós a partir de les 17 h. 

Demà dimarts hi haurà una altra xerrada Dona i conflicte armat a càrrec de la fotoperiodista Anna Surinyac a les 19:30 h a la Sala Joaquim Garriga a l'Arxiu Municipal. 

Dimecres, Dia Internacional de les Dones, s'encendrà el rètol 'Malgrat de Mar', situat a l'entrada del municipi des de la carretera N-II, de color lila a partir de les 19:30 h. A les 19 h, hi haurà prevista la lectura del manifest a la Sala Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal, on també es farà un concert amb l'actuació de Raquel Xiberta i Pep Romaguera a les 19:30 h. 

El programa inclou una sessió de teatre fòrum Escolta'm, adreçat als alumnes de l'Institut Ramon Turró i Darder a càrrec d'Impactat intervencions teatrals a les 11:15 h al mateix centre. Per a la mainada, es farà una sessió de contes també divendres amb Sirenes a càrrec de Sílvia Serra a partir de les 10:30 h a la Biblioteca La Cooperativa. 

El diumenge es farà una caminada sota el lema Avancem per la igualtat amb un recorregut de quatre quilòmetres i amb sortida des de les Peixateries Velles a les 10 h. 

Els dies 17 i 18 de març hi haurà el monòleg Neus Català, un cel de plom a càrrec de Teresa Gelpí a partir de les 20:30 h a la Sala Joaquim Garriga de l'Arxiu Municipal. 

El programa del 8M es tancarà l'1 d'abril amb una sortida cultura-històrica amb l'acompanyament d'Assumpta Montellà amb el nom de L'exili republicà amb perspectiva femenina per conèixer els principals escenaris de la retirada que el febrer de 1939 van feer el govern de la República i altres personalitats amb una visita al Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera, el pas de Manrella i La Vajol. 

Banner del 8M
Dia Internacional de les Dones 2023. Foto: AjMalgrat.