Malgrat rep un distintiu a Madrid per la tasca per arribar a ser Destinació Turística Intel·ligent

Última revisió 26-01-2024 08:08
25/01/2024

Malgrat de Mar ha rebut avui un reconeixement després d'haver estat avaluat per poder arribar a ser Destinació Turística Intel·ligent. L'alcaldessa, Sònia Viñolas, ha recollit aquest matí el reconeixement en un acte celebrat en el marc de Fitur, la Fira Internacional de Turisme de Madrid. Malgrat compleix en aquests moments un 32,2% dels requisits per poder ser Destinació Turística Intel·ligent. Aquesta diagnosi i avaluació feta ha d'ajudar el municipi a continuar treballant per aconseguir ser una destinació turística innovadora, consolidada sobre una infraestructura tecnològica d'avantguarda, que garanteix el desenvolupament sostenible del territori turístic, i que alhora sigui accessible per a tothom. Malgrat es promociona des d'ahir a l'edició de Fitur d'enguany. 

 

Malgrat de Mar va començar a treballar per ser Destinació Turística Intel·ligent al maig de 2022 quan el municipi es va convertir en membre de la xarxa Red DTI, una eina al servei de la implantació del model de Destinacions Turístiques Intel·ligents. Es tracta d'una iniciativa de la Secretaria d'Estat de Turisme, a través de SEGITTUR, per fomentar l'intercanvi d'experiències i coneixement que vol implantar un nou model de millora de la competitivitat i el desenvolupament turístic, basats en la governança i la corresponsabilitat turística.

La Secretaria d'Estat de Turisme ha lliurat a Malgrat l'informe diagnòstic i el pla d'acció per ser Destinació Turística Intel·ligent. Aquest informe indica que Malgrat compleix un 32,2% dels requisits exigits, que s'engloben en governança, innovació, tecnologia, sostenibilitat i accessibilitat. L'Ajuntament ara treballarà per assolir els ítems pendents segons aquest informe. 

La xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de l'Estat té com a objectiu aconseguir ser una destinació turística innovadora, consolidada sobre una infraestructura tecnològica d'avantguarda, que garanteix el desenvolupament sostenible del territori turístic, i que alhora sigui accessible per a tothom. A més, que faciliti la interacció i integració del visitant amb l'entorn i incrementi la qualitat de la seva experiència a la destinació i millora la qualitat de vida del resident.

 

Promoció de la destinació a Fitur

L'acte de liurament d'aquest distintiu s'ha celebrat avui en el marc de Fitur, on Malgrat és present des d'ahir dimecres per promocionar la destinació. Ho fa dins l'estand de Catalunya i en el mostrador de Diputació de Barcelona.

 

Notícies relacionades:

Malgrat de Mar s'incorpora a la xarxa de l'Estat per ser destinació turística intel·ligent

 

Fitur
L'alcaldessa, Sònia Viñolas, aquest matí després de recollir el distintiu. Foto: SEGITTUR.