Malgrat i Calella s'uneixen per ajudar les empreses agrícoles, d'alimentació i restauració en la transició digital

Última revisió 22-07-2021 14:38
01/07/2021

L’alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, han presentat avui el projecte conjunt Treball Talent i Tecnologia, que neix amb el suport de la Diputació de Barcelona amb l'objectiu de ser una eina de reactivació econòmica i de promoció de l’ocupació a través de l’impuls de la tecnologia i de transformació digital per a les empreses de restauració i alimentació. La presentació ha tingut lloc aquest migdia als Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala i ha comptat amb la presència d'alguns representants dels sectors agrícola, comercial d'alimentació i restauració. 

Els Ajuntaments de Malgrat de Mar i de Calella s'han unit per donar suport a les empreses del sector agrícola, comercial d'alimentació i de restauració a l’hora de digitalitzar els seus negocis. Els dos consistoris han volgut remarcar que quan es parla de transformació digital, no només es tracta de presència activa de les empreses a internet, sinó també de la incorporació de solucions tecnològiques per augmentar vendes, optimitzar el control de processos interns, incorporar béns d’equip menys costosos, reduir la petjada ambiental, millorar competències digitals de les persones treballadores, i arribar més fàcilment al client final, entre d’altres.

L’alcalde de Malgrat de Mar ha explicat que “tenim la voluntat i el compromís de contribuir a la millora del desenvolupament empresarial. "Aquesta transició digital  contribuirà a contrarestar els efectes d’aquesta crisi a uns sectors – restauració i alimentació – molt castigats. Ara més que mai, emprenem projectes que serveixin per veure la llum al final del túnel i donar eines a un dels generadors de riquesa més importants”, ha destacat l'alcalde de Malgrat. 

Per la seva part, l'alcaldessa de Calella ha manifestat que “fem aquesta presentació conjunta per donar-vos eines per seguir tirant endavant, i que ho pugueu fer amb eines del segle XXI". "Rebutjar a la digitalització és excloure’s. Estem a la vostra disposició per ajudar-vos en tot i per tot. No esteu sols, deixeu-vos acompanyar per assolir aquesta transformació digital tan necessària i constant per seguir generant riquesa i llocs de treball”, ha afegit. 

Els municipis de Malgrat de Mar i de Calella compten amb més de 500 empreses dedicades a la restauració i l'alimentació, amb més de 1.500 persones treballadores. La presentació d’aquest projecte té com a objectiu saber treure tot el profit possible de les solucions tecnològiques per tal de donar continuïtat a les empreses d’aquests municipis. Diverses empreses relacionades amb la pagesia, la restauració i el comerç especialitzat en alimentació dels dos municipis han assistit a l’acte per saber de primera mà tots els detalls d’aquest projecte. Les empreses que no han pogut assistir també rebran un seguiment per part dels dos ajuntaments per tal que puguin digitalitzar i transformar els seus negocis.

 

Participa en l'enquesta 

 

Consulta a sota tota la informació del projecte