L'opuscle sobre les Mines de Can Palomeres de Vicenç Bayarri, disponible a l'Arxiu

Última revisió 27-10-2020 13:56
27/10/2020

El malgratenc Vicenç Bayarri va presentar el seu opuscle "Les Mines de Can Palomeres. Alguns detalls tècnics del seu funcionament" de Vicenç Bayarri, aquest cap de setmana durant la celebració de les 4es Jornades Mines de Can Palomeres. L'opuscle es pot recollir gratuïtament a l'Arxiu Municipal, al carrer de Mar.

L’opuscle de Vicenç Bayarri és una explicació minuciosa, acompanyada de fotografies i esquemes, de com funcionament les mines, però sobretot sobre què era i com funcionava La Pilona, acompanyada de fotografies que il·lustren a la perfecció com era d’important aquesta plataforma per a l’activitat de les Mines de Can Palomeres. La Pilona formava part d’un complex sistema telefèric, mitjançant el qual es feia arribar el ferro en vagonetes fins als vaixells. En aquest opuscle, Vicenç Bayarri detalla el funcionament d’aquest sistema de transport del ferro, una de les grans obres d’enginyeria minera catalana.

L'opuscle compta amb una presentació de Joan Dàvila. El Servei d'Arxiu Municipal de Malgrat de Mar ha coordinat l'edició de l'opuscle, del qual s'han editat 800 exemplars. El disseny i la maquetació ha anat a càrrec de Josep Carrasco. 

L'opuscle es pot aconseguir gratuïtament a l'Arxiu Municipal de 10 h a 14 h.