L'estació de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics entra en funcionament

Última revisió 21-10-2021 13:16
08/10/2021

L'estació de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics ja funciona. Avui divendres, l'Ajuntament ha posat en funcionament aquesta estació, que és la primera pública del municipi i està situada a l'aparcament de l'avinguda Verge de Montserrat, a prop de la cantonada entre els carrers Balmes i Joan Maragall. És una actuació per contribuir a reduir les emissions de CO2, que és un dels compromisos del consistori, recollit en el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i pel Clima (PAESC).

 

L'estació de recàrrega ràpida instal·lada és per a dos vehicles elèctrics. El cost de la instal·lació de l'estació ha estat de 45.411,83 euros. Aquesta iniciativa té com a objectiu promocionar una energia més sostenible i l'ús de vehicles menys contaminants. 

El punt disposa de tres punts de connexió: dos de corrent contínua fins a un màxim de 50 KW -un CHAdeMO i un CCS combo 2- i un de corrent alterna de 22 KW -Type 2. L'estació permet carregar dos vehicles alhora si un fa servir el punt de recàrrega de corrent contínua i l'altre, d'alterna. L'energia que se subministra és 100% renovable.

Els usuaris de l'estació han de fer servir l'app electromaps per fer la recàrrega, que inicialment és gratuïta per promocionar el seu ús. 

Imatge de l'estació de recàrrega aquest migdia. Foto: AjMalgrat.
Imatge de l'estació de recàrrega aquest migdia. Foto: AjMalgrat.