Les platges han recuperat usuaris aquest estiu

Última revisió 19-10-2021 14:07
19/10/2021

El nombre d'usuaris a les platges de Malgrat de Mar aquest estiu s'ha recuperat amb relació a l'estiu passat va ser molt atípic, marcat per una molt baixa afluència d'usuaris durant tots els mesos de la temporada. Segons la memòria d'aquest 2021 de l'empresa Marsave Mallorca SL, encarregada del servei de vigilància i socorrisme a les platges de Malgrat, tot i recuperar afluència, aquesta s'ha mantingut entre mitja i baixa la majoria de dies d'aquest estiu, i  a més, s'ha reduït el nombre d'incidències i la majoria han estat lleus. 

 

 

Tot i haver-hi una afluència d’usuaris important enguany s’han produït menys incidències a les platges i la major part, de caràcter lleu. Pel que fa a les incidències de caràcter greu, n’hi ha hagut molt poques, i totes en temporada baixa, és a dir, als juny i setembre. 

Segons les dades presentades, 13 socorristes han vetllat per la seguretat a les platges amb 7 punts de vigilància distribuïts al llarg de les diferents platges, 3 punts de primers auxilis i 3 zones adaptades per a persones amb mobilitat reduïda a la platja de l'"Astillero". 

La bandera verda ha estat pràcticament constant al llarg dels dos mesos, amb 95 cops penjada, entre les mesos de juny i setembre. La groga, 37 cops i la vermella cinc.

S'han fet 142 assistències per picades de meduses, 90 per ferides i hemorràgies, 31 assistències per picades d'insectes i 27 per cops i traumatismes. S'han practicat 46 serveis per ajudes i 8 rescats a banyistes. Pel que fa a les incidències, es van atendre 375 banyistes en el canal d'embarcacions, 222 amb animals i 169 usuaris en zona perillosa. També es van produir 119 incidències amb kayak, 97 amb kitesurf, 67 amb windsurf, 39 amb pescadors, 37 amb surfistes, 21 amb embarcacions a motor i 15 amb pesca submarina, entre d'altres. 

L'estat de l'aigua ha estat bona la majoria de dies d'estiu.

La temporada de platge 2021. Foto: AjMalgrat.
La temporada de platge 2021. Foto: AjMalgrat.