L'antic Centre Cívic de la Immaculada es convertirà en l'Espai Jove

Última revisió 20-05-2021 10:29
03/03/2021

L’antic Centre Cívic de la Immaculada del carrer del doctor Marañón acollirà el futur Espai Jove de Malgrat de Mar. La Junta de Govern Local de dijous passat va aprovar el pla d’usos i funcionament de l’Espai Jove, que ha estat redactat per la Diputació de Barcelona.

 

El pla d'usos per a la creació d'un espai jove al municipi aposta destinar bona part dels espais de l’antic Centre Cívic de la Immaculada a equipament juvenil. L’Ajuntament va sol·licitar ajuda tècnica a la Diputació a través del Catàleg de Serveis 2020 per poder donar resposta a les necessitats que tenen els i les joves de Malgrat de disposar d’un equipament jove de referència. Aquest pla s’ha fet en base a un treball conjunt amb joves del municipi a través de 422 enquestes i sessions amb joves dels centres de Secundària i d’entitats juvenils de Malgrat. El municipi compta actualment amb 3.310 joves d’entre 12 i 29 anys. 

El pla d’usos aposta per convertir bona part de l’antic Centre Cívic de la Immaculada en un equipament jove, que conviurà amb algunes entitats que actualment fan ús d’aquest espai. Aquest Espai Jove té voluntat de ser un espai referencial per al jovent de Malgrat de Mar, que pugui ser un espai de trobada i relació per als joves, i oferint activitats que donin resposta a les seves demandes juvenils. També vol ser un espai facilitador d’iniciatives joves.

 

Els serveis que oferirà l'Espai Jove

El regidor de Joventut, Sergio Ortín, ha explicat que aquest pla d’usos “és un primer pas que continuarà ara amb un estudi del cost econòmic de les obres per poder adaptar els espais actuals del Centre Cívic a les necessitats que el pla marca per convertir-lo en equipament juvenil”. Paral·lelament, segons ha detallat el regidor, també es treballarà per poder posar en funcionament el servei que oferirà l’Espai Jove que inclourà un servei d’informació i assessorament juvenil, orientació acadèmica, orientació laboral, orientació en l’àmbit de la salut, espai de treballs i deures, i un programa d’activitats socioculturals i lúdiques.