L'Ajuntament permet, excepcionalment, ampliar l'espai de terrasses de bars, restaurants i cafeteries durant els pròxims mesos

Última revisió 14-05-2020 15:41
14/05/2020

Una setantena d’establiments del sector de la restauració podran ampliar el seu espai de terrassa quan s’autoritzi que Malgrat entra a la fase 1 del desconfinament. D’aquesta manera, aquests locals podran crèixer en superficie i així poder treure el màxim de taules, tot complint amb les mesures de només oferir un 50% de la capacitat i sempre respectant la distància  de 2 metres entre taula i taula. L’Ajuntament permet aquesta ampliació de manera excepcional fins que no es permeti el 100% d’ocupació. A més, l’Ajuntament ja va anunciar el passat 30 d’abril que no cobrarà la taxa de les terrasses dels bars i restaurants durant aquest 2020 per la crisi del Covid_19.

 

 

L’Ajuntament treballa des de fa setmanes per preparar-se per quan Malgrat pugui entrar a la fase 1. Tècniques municipals fan des de fa dies visites a bars, cafeteries i restaurants per assessorar i ajudar els propietaris a tramitar l’ampliació de la terrassa sempre i quan per espai i situació sigui possible. Només un 10% dels establiments ja visitats no podran ampliar aquest espai per impediments físics. També s’ha donat la circumstàncies que establiments que fins ara no disposaven d’un espai exterior a la via pública, han sol·licitat tenir-lo per poder obrir durant la fase 1, ja que només es permet l’activitat a les terrasses i no a l’interior dels locals. La Regidoria de Promoció Econòmica que treballa en aquesta mesura, juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, ha explicat que l’ampliació de l’espai de les terrasses és només vàlid fins que es permeti el 100% de l’ocupació dels establiments. Després les terrasses passaran a la seva ubicació ja autoritzada i els locals que no en tenien, hauran de sol·licitar-la i tramitar-la de la forma habitual.

El regidor de Promoció Econòmica, Ludwig Ivan Hasko, ha explicat que “aquesta mesura permetrà als propietaris dels establiments de bars i restaurants poder començar a desenvolupar la seva activitat, i poder començar a generar ingressos en aquests moments d'incertesa”. “Aquesta mesura anirà adaptant-se a la nova normalitat i caldrà estar atents als canvis de normativa que els governs supramunicipals estableixin”, ha afegit Ludwig Ivan Hasko. El regidor també fa una crida als clients d'aquests establiments, a respectar les mesures que els propietaris indicaran, per tal que aquests puguin desenvolupar el servei que ofereixen seguint les normes establertes.

 

 

Ampliació terrasses fase 1. Foto d'arxiu
Ampliació terrasses fase 1. Foto d'arxiu