La Policia Local recupera la celebració de la seva diada

Última revisió 26-04-2022 11:51
30/09/2021

La Policia Local ha celebrat aquest migdia la tradicional festivitat del seu patró a la Sala d'Actes Joaquim Garriga amb un format similar al d'abans de la pandèmia. L'any passat, es va fer només un petit acte a porta tancada per complir amb les mesures de seguretat i prevenció, tot i que mantenint la voluntat l'esperit d'homenatge i reconeixement al cos policial. 

En un acte, presidit per l'alcalde, Joan Mercader, el regidor de la Policia Local, Sergi Cardona, i l'inspector en cap de la Policia Local, Joaquim Martínez, s'han lliurat felicitacions públiques i medalles d'honor al mèrit professional i per antiguitat a diversos agents del cos, i també al Departament de Serveis Informàtics de l'Ajuntament, 

L'inspector de la Policia ha destacat i agraït la professionalitat dels agents durant l'emergència del temporal Gloria al gener de l'any passat, així com la dedicació durant les complicades setmanes del confinament domiciliari. Joaquim Martínez ha parlat el xoc emocional que va suposar per a la Policia Local haver de portar a terme actuacions de control i denúncia d'activitats que pertanyen a la llibertat personal -en situació de normalitat- com és caminar pel carrer durant l'estat d'alarma. Martínez ha detallat que durant l'últim any la Policia Local ha portat a terme més de 12.500 actuacions.

El regidor Sergi Cardona ha remarcat la posada en funcionament de la unitat de la policia de proximitat i la tasca que porta a terme. Cardona ha posat l'accent en el vessant social de la tasca que fa la Policia Local i ha subratllat l'increment de casos d'incivisme que es produeixen al carrer. "Us vull fer un agraïment per fer que Malgrat sigui més segur", ha dit als agents. 

Per la seva part, l'alcalde ha volgut posar en valor la tasca feta per la Policia Local durant aquesta pandèmia i també ha tingut paraules de suport i agraïment per a les famílies dels agents que "pateixen al saber que estan en primera línia d'aquesta emergència sanitària". També ha destacat la capacitat d'anticipació i prevenció del cos policia per reduir riscos. Joan Mercader també ha demanat a les administracions superiors que actuïn per fer front a problemàtiques actuals com la proliferació de plantacions de cànem a la zona agrícola del Pla de Grau, i l'increment de l'activitat delinqüencial que ha suposat per al municipi.