La plaça Joaquim Ruyra es convertirà en una rotonda i el carrer Llibertat canviarà de sentit de circulació

Última revisió 27-01-2023 12:59
13/01/2023

La plaça Joaquim Ruyra, situada a la confluència dels carrers Carme, Llibertat, avinguda del Carme, camí del Pla i Joaquim Ruyra, passarà a ser una rotonda per millorar la circulació de vehicles. A més, el carrer Llibertat canviarà de sentit i el tram del Joaquim Ruyra des del carrer Girona també per facilitar l'accés directe a l'aparcament de Can Rierola, darrere l'Església. La Junta de Govern Local va aprovar ahir al migdia la memòria de la remodelació de la plaça, que té un pressupost de 145.660,79 euros. 

La plaça de Joaquim Ruyra de 880 metres quadrats es troba en força mal estat amb voreres estretes, desnivellades i l'asfaltatge del voltant molt deteriorat. L'objectiu del projecte aprovat és millorar la circulació i la seguretat de vianants i vehicles en aquest punt on conflueixen cinc carrers. La plaça mantindrà l'escultura dedicada a la figura de l'escriptor Joaquim Ruyra -el qual va viure a Malgrat de Mar- i el voltant serà un espai verd. 

Les voreres de tot el voltant de la rotonda seran enlairades i es crearà una nova xarxa d'aigua a pressió.

La creació d'aquesta rotonda donarà pas a alguns canvis de circulació a la zona. El carrer Llibertat serà de pujada cap a muntanya i el tram del carrer Joaquim Ruyra des del carrer Girona passarà a ser de baixada cap a mar fins a l'entrada de l'aparcament municipal de Can Rierola. D'aquesta manera, s'aconseguirà un accés més ràpid i directe a la zona de pàrquing.

Plaça Joaquim Ruyra
Imatge de la plaça de Joaquim Ruyra aquest matí. Foto: AjMalgrat.