La meitat del Parc Francesc Macià restarà tancada el 26 d'octubre per eliminar dos nius de vespa asiàtica

Última revisió 19-10-2023 09:05
18/10/2023

El servei municipal d'Espais Verds de l'Ajuntament informa que durant el pròxim dia 26 d'octubre la part més antiga del Parc Francesc Macià, des de la porta amb forma de Castell del carrer Onyar fins al pont de fusta sobre la riera, restarà tancada al públic. Durant tot el dia es portaran a terme els treballs necessaris per eliminar dos nius de vespa asiàtica. 

La inactivació dels dos nius localitzats la portarà a terme una empresa especialitzada que porta a terme un sistema per eliminar nius de vespa asiàtica, tot reduint la quantitat necessària d'insecticida.

El sistema se serveix d'una pistola que, des de la distància, permet injectar bales congelades amb insecticida als nius de la vespa. Un cop feta la inactivació durant les primeres dotze horespoden caure un munt de vespes mortes per sota dels nius. Per aquest motiu de seguretat, el tram del Parc Francesc Macià comprès entre el pont de fusta sobre la riera i la porta d'accés amb forma de castell del carrer d'Onyar romandrà tancat durant tot el dijous 26 d'octubre i tornarà a obrir portes l'endemà, divendres dia 27.

La vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) és una espècie invasora que viu originàriament a la Xina, el nord de l’Índia i Indonesia. Va introduir-se a finals del 2004 a França, al port de Bordeus, a través d’un container que venia de la Xina. Posteriorment es va estendre per tot el sud de França i l’any 2007 ja s’estimava que hi havia milers de nius. S’estima que la velocitat d’expansió ha estat de 100 km/any.

No és especialment agressiva per a les persones però captura moltes abelles i és un problema afegit per a l’apicultura.