Joventut organitza tallers de sexualitat adreçats a alumnes de 3r i 4t d'ESO

Última revisió 09-11-2021 12:48
09/11/2021

La Regidoria de Joventut oferirà aquest curs 2021-2022 tallers de sexualitat als alumnes de 3r i 4t d'ESO de tots els centres educatius de Secundària. L'objectiu és assessorar-los i acompanyar-los per adquirir coneixement, hàbits i conductes per a una bona prevenció i salut sexual. Amb aquests tallers es vol ajudar als joves a conèixer la seva pròpia sexualitat, incrementar el seu empoderament i millorar la seva autoestima sexual. La Regidoria de Joventut anualment ofereix diferents tallers als centres educatius per donar resposta a la demanda de tots els centres educatius del municipi.

El projecte DRAC, el servei d'acció socioeducativa creat per treballar amb adolescents i joves que fan del carrer el seu espai prioritari de trobada, ha confirmat que hi ha una necessitat d'assessorament en les conductes de risc en matèria de sexualitat, ja que encara hi ha un important grau de desconeixement alhora que hi ha un alt consum de pornografia, fets que distorsionen la realitat de nois i noies amb relació a la salut sexual i les relacions que s'estableixen entre els seus iguals. Els tallers volen ser un espai de confiança per compartir dubtes i visualitzar les dificultats de l'acompanyament familiar en el desenvolupament de la salut sexual. També es parlarà de la diversitat sexual i afectiva per afavorir l'acceptació i el respecte. 

En total s'impartiran un total de 14 tallers en els centres de Secundària de Malgrat de Mar. D'aquests, vuit  es faran a l'Institut Ramon Turró i Darder i sis a la resta dels centres educatius de Secundària. 

Els tallers seran impartits per Sidastudi, una associació sense ànim de lucre declarada d'utilitat pública i de transformació social des de 1987. Aquesta entitat treballa des d'una perspectiva feminista i de drets, amb l'objectiu que els joves puguin gaudir de la seva sexualitat de manera plaent, saludable i lliure de violències masclistes. També els impartirà la psicòloga especialista Marta Garcia Ruiz, que imparteix tallers per a joves i dones amb la voluntat d'acabar amb els tabús, el desconeixement i els prejudicis relacionats amb la sexualitat.