Inserció Laboral apropa el Servei Local d'Ocupació als estudiants de programes de formació de l'institut

Última revisió 14-05-2021 11:36
14/05/2021

La Regidoria d'Inserció Laboral ha visitat aquesta setmana les aules de l'Institut Ramon Turró per donar a conèixer el Servei Local d'Ocupació i els recursos que ofereix per a la recerca de feina als alumnes de l'Aula Oberta i dels programes de formació i inserció d'Auxiliar d'Imatge Personal i d'Auxiliar d'Activitats Agropecuàries. 

La regidoria ha portat a terme dos tallers amb els alumnes d'aquests programes formatius, els quals no han obtingut el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (ESO). S'han fet dues sessions d’informació i orientació amb l’objectiu de donar a conèixer eines i recursos per a la recerca de feina entre els joves. 

Durant la primera sessió, es va donar informar sobre el Servei Local d’Ocupació i les accions que ofereix: entrevista inicial, orientació i assessorament, formació i tallers, club de la feina i ofertes de treball. També es va treballar la importància de les competències transversals per a trobar feina, analitzant allò que cerquen les empreses en un bon treballador.

La segona sessió es va centrar a explicar què es necessita per cercar feina -currículum, carta de presentació i canals de recerca de feina- i els recursos que tenen al seu abans per trobar-la -Servei Local d'Ocupació, Servei d'Ocupació de Catalunya, ETTs i webs. En aquest taller, es va posar en valor la importància de preparar bé el currículum i fer ús de diferents recursos per la recerca de feina per assolir un objectiu professional.