Es reurbanitzaran els carrers Llibertat, Carme, Emili i Sant Antoni Abat

Última revisió 13-05-2022 13:00
13/05/2022

El ple de l'Ajuntament celebrat anit va aprovar una modificació del pressupost d'enguany per valor d'1.254.125 euros. Aquesta modificació permetrà tirar endavant projectes com la millora dels carrers Llibertat, Carme, Emili i Sant Antoni Abat. 

Es calcula que la millora dels carrers Llibertat i Carme costarà uns 496.100 euros i la de l'Emili i Sant Antoni Abat, uns 218.300 euros. 

A més de les reurbanitzacions de carrers, s'executaran altres actuacions com l'adeqüació del Molí de la Sal que costarà uns 10.000 euros, la consolidació del talús del carrer d'Aragó amb 49.000 euros i l'arranjament de camins a Santa Rita, uns 60.000 euros. També s'ha previst comprar i instal·lar càmeres de vigilància en punts de recollida de residus on es produeixen abocaments descontrolats pel mal ús dels contenidors que una part de la ciutadania fa amb una inversió de 30.000 euros. 

150.825 euros es destinaran a aportar equilibri econòmic al Complex Esportiu Mes Malgrat, 90.568 euros a l'adquisició de mobiliari i equipament d'oficines i serveis i 597.394 a mobiliari urbà. 

La modificació pressupostària es va aprovar amb el vot a favor de l'equip de govern, format pel PSC i JXCat-Malgrat ens Mou, JXM a l'oposició. Els grups també de l'oposició, d'ERC i la CUP, es van abstenir en la votació. 

La regidora de Serveis Econòmics, i segona tinent d'alcaldessa, Isabel Ortiz (PSC), va explicar que el govern municipal "entén que és una molt bona modificació". "Tenim bons projectes per tirar endavant i un superàvit que permet fer-ho. I aquesta no serà l'última modificació que hi haurà", va dir la regidora. La portaveu de JXM, Carme Ponsa, va manifestar que el seu grup hagués prioritzat altres actuacions, però que tot i això, hi estaven d'acord amb moltes de les que es portaran a terme. El portaveu d'ERC, Ramir Roger, va assegurar que el seu grup també estava d'acord amb "bona part de les inversions previstes en aquesta modificació". Roger va criticar que tècnicament s'hagi justificat aquesta modificació de més d'1.200.000 euros amb "un informe de només un foli". El portaveu de la CUP, Enric Zaldo, també a exposar que "falten informes, ja que aquesta és una modificació que implica a moltes àrees diferents". "Volem dir que veiem amb bons ulls la millora dels carrers Llibertat i Carme, però volem recordar que l'oposició vam presentar fa mesos una moció per portar a terme aquesta actuació i van votar en contra. Ara la porten a la modificació. No és la primera vegada que el govern menysté projectes de l'oposició i després els tiren endavant", va dir. El regidor d'Urbanisme i primer tinent d'alcaldessa, Jofre Serret (JXCat-Malgrat ens Mou), va afirmar que aquesta pràctica de la modificació pressupostària és molt habitual a la majoria d'ajuntaments "per adequar-se a les necessitats i també per adequar-se a la incorporació del romanent i el superàvit". "No vam menystenir la moció que van presentar. Vam dir que el pressupost estava tancat i no es podia incorporar en aquell moment, però que esteníem la mà, i que es  plantejàvem fer una modificació per tirar-ho endavant, i avui és una realitat", va afegir per respondre el regidor de la CUP. 

Sala de plens
Imatge d'ahir al vespre durant el ple. Foto: AjMalgrat.