Es renovarà l'enllumenat públic d'una quarantena de carrers per un de més sostenible i eficient

Última revisió 15-10-2021 14:41
15/10/2021

La Junta de Govern de la setmana passada va aprovar els plecs de condicions administratives i tècniques per contractar el subministrament de lluminàries de tecnologia LED per a una quarantena de carrers del municipi. S'han previst 200.000 euros per a aquesta contractació, que es preveu permeti adquirir més de 500 fanals més eficients i segurs, que els actuals de vapor de sodi d'alta pressió. 

Els Serveis en el Territori van iniciar al desembre de 2015 la implantació del led a la xarxa de l'enllumenat públic. Des de llavors ha anat portant a terme la renovació progressiva de l'enllumenat públic per incorporar la tecnologia led que suposa més sostenibilitat i eficiència. Aquesta renovació de l'enllumenat públic permet reduir el consum energètic, millorar la uniformitat lumínica i evitar la llum intrusa; així com incrementar la vida útil dels equips i les làmpades, i disminuir les despeses del manteniment en l’enllumenat artificial de la via pública.

L'actuació que ara es portarà a terme preveu substituir els 527 fanals que ara hi ha als carrers: Abat Oliba, Passatge de les Ànimes, Caporal Fradera, Indústria, Llibertat, Passatge de Llevant, Llibertat, Maó, Camí de la Pomereda, Sant Elm, Sant Pere, Blanes, Cadí, Camí Fondo, Florència, Joan Coromines, Lloret, Tramuntana, avinguda de Barcelona, avinguda dels Països Catalans, Passatge de Caterina Albert, Isaac Albéniz, Joan Margall, Manuel de Falla, Passatge de Maria Àngels Anglada, Passatge de Maria Aurèlia Capmany, Passatge de Mercè Rodureda, Roger de Flor, Salvador Espriu, Badalona, Escales de pujada al carrer de Florència, Boulevard de Josep Ragull i Vilaró, Joan Benimelli, Joan Coromines i Vigneaux, Josep Ragull i Vilaró, Passatge M. Rossell i Parellada, Passatge de Joan Paradeda i Jaumet, avinguda Joaquima de Vedruna, Josep Planagumà, Passatge de Nicolau Salvà i carrer Tossa.

Quan es porti a terme aquesta millora, el 37% de l'enllumenat públic del municipi serà de tecnologia LED.