Cultura convoca la segona edició del Concurs de Microrelats

Última revisió 18-03-2021 14:19
18/03/2021

La Regidoria de Cultura ha convocat la segona edició del Concurs de Microrelats dins els actes de MalgrART. Aquest certamen va néixer l'any passat en ple confinament domiciliari per la pandèmia. La bona acceptació que va tenir i la voluntat de promoure l'escriptura i la creació literària, han portat a la Regidoria de Cultura a convocar una nova edició. Els microrelats han de ser de 140 caràcters i es poden presentar fins al 16 d'abril. Els guanyadors es donaran a conèixer el pròxim 25 d'abril. Les bases han estat aprovades aquest migdia per la Junta de Govern Local. 

Els microrelats són composicions molt breus, es consideren un text literari complet, independent, autònom i perfectament acabat, tot i que el final pugui quedar obert. Aquest concurs va sorgir l’any passat durant el confinament al no poder celebrar la diada de Sant Jordi de manera convencional. La regidoria es va inspirar en els 140 caràcters permesos abans a Twitter per convocar el concurs, ja que durant el confinament les xarxes socials es van convertir en un mitjà molt utilitzat per comunicar-se i expressar-se. Aquesta segona edició s'engloba en el programa de MalgrART, que la Regidoria de Cultura enllesteix per poder celebrar Sant Jordi, complint amb les mesures de prevenció i seguretat de la pandèmia. 

Els microrelats, de 140 caràcters, es poden presentar en alguna de les 4 categories: de 6 a 9 anys; de 10 a 13 anys; de 14 a 18 anys, i a partir de 18 anys. El treballs s’han d’enviar a cultura@ajmalgrat.cat fins al 16 d’abril a les 14 h.  Els relats guanyadors de la categoria d’adults es presentaran al premi extraordinari de microrelats de la Mostra Literària del Maresme organitzada pel Consell Comarcal del Maresme. Els guanyadors es donaran a conèixer el 25 d'abril. 

Les categories de menors de 18 anys tindran 3 premis: un val per un valor màxim 20€, per bescanviar a qualsevol llibreria de Malgrat de Mar; i la d'adults, tindrà un primer premi de 100 euros, un segon de 75 euros i un tercer de 50 euros.

 

 

Consulta aquí sota les bases de participació del 2n Concurs de Microrelats. 

Imatge d'arxiu de l'acte de lliurament dels premis del 1r Concurs de Microrelats al juliol passat. Foto: AjMalgrat.
Imatge d'arxiu de l'acte de lliurament dels premis del 1r Concurs de Microrelats al juliol passat. Foto: AjMalgrat.