Cultura convoca el quart Concurs de Microrelats i el segon de Relats Breus per a persones amb discapacitat intel·lectual

Última revisió 17-03-2023 10:34
17/03/2023

La Regidoria de Cultura ha convocat la quarta edició del Concurs de Microrelats dins dels actes d'enguany de MalgrART, la proposta cultural amb la qual Malgrat de Mar celebra Sant Jordi des de 2011. Els microrelats han de ser de 140 caràcters i es poden presentar fins a l'11 d'abril. La Regidoria de Cultura també ha convocat el segon Concurs de Relats Breus per a persones amb discapacitat intel·lectual. Els guanyadors dels dos concursos es donaran a conèixer el pròxim 23 d'abril.

El Concurs de Microrelats va sorgir fa dos anys durant el confinament domiciliari de la pandèmia al no poder celebrar la diada de Sant Jordi de manera convencional. La regidoria es va inspirar en els 140 caràcters permesos abans a Twitter per convocar el concurs, ja que durant el confinament les xarxes socials es van convertir en un mitjà molt utilitzat per comunicar-se i expressar-se. 

Les bases del Concurs de Microrelats diuen que han de ser de 140 caràcters com a màxim, es poden presentar en alguna de les 4 categories: de 6 a 9 anys; de 10 a 13 anys; de 14 a 18 anys, i a partir de 18 anys. 

 

2n Concurs de Relats Breus per a persones amb discapacitat intel·lectual

Paral·lelament, la Regidoria de Cultura ha convocat també la primera edició del Concurs de Relats Breus per a persones amb discapacitat intel·lectual amb la voluntat de promoure l'escriptura i la creació literària. Els treballs poden ser individuals o en grup, sempre que s'acrediti la discapacitat intel·lectual de l'autor o autors.

S’acceptaran obres tant de prosa com de poesia i poden incloure il·lustracions qualsevol tècnica. L’extensió màxima és de 4 cares de DIN-A4, en Times New Roman 12 i espai entre línies 1,5 punts.

 

Premis i termini de presentació

Les categories de menors de 18 anys tindran 3 premis: un val per un valor màxim 20 euros per bescanviar a qualsevol llibreria de Malgrat de Mar; i la d'adults, tindrà un primer premi de 100 euros, un segon de 75 euros i un tercer de 50 euros.

El treballs s’han d’enviar a cultura@ajmalgrat.cat amb l'assumpte microrelat fins a l'11 d’abril a les 14 h. Els relats guanyadors de la categoria d’adults es presentaran al premi extraordinari de microrelats i al premi extraordinari de relats breus per a persones amb discapacitat intel·lectual de la XL Mostra Literària del Maresme organitzada pel Consell Comarcal del Maresme.

Els guanyadors es donaran a conèixer el 23 d'abril dins els actes del programa de MalgrART.

 

 

Consulta aquí sota les bases de participació del 4t Concurs de Microrelats i del 2n Concurs de Relats Breus per a persones amb discapacitat intel·lectual. 

Concurs de Microrelats i Relats Breus 2023
Concurs de Microrelats i de Relats Breus 2023. Foto: AjMalgrat.