Adjudicades les obres de remodelació de la plaça de Fèlix Cardona que començaran abans de final d'octubre

Última revisió 09-10-2020 13:58
09/10/2020

La Junta de Govern Local va aprovar ahir al migdia l'adjudicació de les obres de remodelació de la plaça de Fèlix Cardona. Aquesta obra és una de les actuacions més destacades del projecte per millorar i dinamitzar el barri de Malgrat Nord.

Les obres de remodelació de la plaça les portarà a terme l'empresa Excavacions Bermúdez SL per un import de 109.748,20 euros. La previsió en aquests moments de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat és que les obres comencin abans de final del mes d'octubre. El termini d'execució de les obres és de 2 mesos, aproximadament. 

El projecte de remodelació de la plaça que s'executarà és fruit d'un procés de participació ciutadana. Els veïns i veïnes van votar majoritàriament que la plaça sigui un espai de descans. D'aquesta manera es reformarà la plaça, que fa 1.800 metres quadrats, incorporant les propostes que va formular la ciutadania com retirar la pedra-monument en homenatge a l'explorador malgratenc Fèlix Cardona, col·locar terra de cautxú, col·locar un gronxador adaptat, col·locar una font d'aigua potable, augmentar la il·luminació de la plaça i alhora reduir l'altura dels fanals per no molestar els habitatges dels voltant, donar-hi color, entre d'altres. La proposta preveu retirar la pedra de grans dimensions que actualment hi ha al centre de la plaça i col·locar-hi jocs infantils en un espai amb cautxú. A cada extrem de la plaça, es crearà una zona de descans amb unes pèrgoles de fusta, com les que hi ha a la riera a l'avinguda del Bon Pastor.

 

Apropar la figura de Fèlix Cardona i la seva vida de pel·lícula a la mainada

En aquests moments l'Ajuntament treballa per aprofitar aquesta remodelació urbanística de la plaça dedicada a Fèlix Cardona per apropar la figura de l'explorador a la ciutadania, i en especial a la mainada. La idea és introduir elements a la plaça que permetin fer un relat proper, entenedor i adreçat als nens i nenes de Malgrat de Mar, perquè descobreixin qui va ser Fèlix Cardona i tota la seva trajectòria com a explorador i les seves expedicions a la selva veneçolana.