Actuacions de millora de la bassa del Parc de Can Campassol

Última revisió 16-06-2022 11:18
15/06/2022

L'Ajuntament ha portat a terme aquesta setmana algunes actuacions per millorar les condicions ecològiques de la bassa del Parc de Can Campassol. Com cada any, la bassa s'ha buidat i s'ha netejat. Enguany, s'han tret els peixos exòtics i s'han introduït plantes aquàtiques amb l'objectiu de millorar la biodiversitat de la flora i la fauna, i de les condicions de l'aigua de la bassa. Els peixos han estat repartits entre voluntaris. 

 

El servei d'Espais Verds i la Regidoria de Medi Ambient treballen per millorar la infraestructura blava del municipi. Algunes de les espècies aquàtiques,  que s'han col·locat a Can Campassol, van ser introduïdes a la bassa del Molí de la Sal l'any passat, i després dels bons resultats aconseguits s'ha optat per posar-les al parc. Les espècies són: Boga (Typha latifolia), Nenúfar (Nynphaea sp) i lliri groc o espadella (Iris pseudoacorus), que s'introduirà pròximament. Aquestes plantes milloraran la qualitat de l'aigua i alhora incrementaran la biodiversitat del parc. Aquest fet afavorirà la presència de libèl·lules, que juntament amb l'alga Chara -que també s'introduirà a la bassa- ajudaran a combatre els mosquits. 

Aquesta millora és una actuació d'adaptació al canvi climàtic amb la filosofia d'introduir Solucions Basades en la Natura (SBN), que són accions que reprodueixen fenòmens propis de la natura que ens ajuden a millorar el benestar de la ciutadania. 

Bassa de Can Campassol
Imatge d'ahir a la bassa de Can Campassol. Foto: AjMalgrat.