Acte d'homenatge a l'historiador de l'art malgratenc Joaquim Garriga i Riera, aquest diumenge

Última revisió 12-12-2019 10:51
29/03/2019

L'Ajuntament de Malgrat de Mar vol retre homenatge a l'historiador d'art Joaquim Garriga i Riera, mort l'any passat. La Junta de Govern Local, formada per JXM, ERC, PDeCAT i CUP, va aprovar la setmana passada batejar la sala d'actes de l'Arxiu Municipal amb el seu nom. Aquest reconeixement també inclou la celebració d'un acte públic aquest diumenge 31 de març a les 12 h a l'Arxiu Municipal.

L'Ajuntament de Malgrat de Mar vol honorar la memòria de Joaquim Garriga i Riera posant el seu nom a la sala d'actes de l'Arxiu Municipal. Així ho va aprovar la Junta de Govern Local dimarts. La sala d'actes de l'Arxiu està relacionada amb el món de la recerca i de la cultura de Malgrat, fet que s'ha valorat com el millor espai per recordar-lo i per homenatjar-lo.

L'acte públic del 31 de març complemantarà aquest reconeixement a Joaquim Garriga amb la idea de parlar d'ell i de la feina que ha fet. A l'acte hi prendran part catedràtics i professors de les Universitats de Girona, Barcelona i l'Autònoma, que van treballar amb Joaquim Garriga.

El cap del Servei d'Arxiu Municipal, Josep Maria Crosas, ha explicat que "a Malgrat, de forma majoritària, el coneixíem com a veí, o com a malgratenc a qui saludàvem per carrer". "Però són pocs els que coneixen la seva faceta com a un dels més brillants historiadors de l'art del nostre país. Per això la voluntat és que aquest acte ens apropi a la seva feina", ha afegit. Crosas ha explicat que les seves recerques i publicacions han enriquit el coneixement de l'art de l'època del Renaixement a Catalunya i de les relacions artístiques amb Itàlia durant el segle XVI.

Joaquim Garriga Riera va nèixer a Malgrat de Mar el 1945 al si d'una família pagesa del carrer de Maó, on va viure amb els seu pares Alfons Garriga i Pilar Riera, i amb el seu germà Baltasar. Va fer els primers estudis a Malgrat, després va anar a estudiar al Seminari Diocesà de Girona, i més tard, a la Universitat Gregoriana de Roma i a la Universitat de Barcelona. Va ser professor de la Universitat de Barcelona i catedràtic de la Universitat de Girona.

Acte d'homenatge a l'historiador de l'art malgratenc Joaquim Garriga i Riera
Acte d'homenatge a l'historiador de l'art malgratenc Joaquim Garriga i Riera