45 infants i joves participen aquest estiu en el projecte educatiu d'acompanyament per contrarestar el confinament

Última revisió 06-08-2020 20:39
06/08/2020

L'alcalde, Joan Mercader, i la regidora d'Educació, Lurdes Borrell, han visitat aquesta tarda els nens i nenes que participen en el projecte PROA, la proposta d’acompanyament educatiu de l'Ajuntament per a aquest estiu, adreçada a alumnes des de 3r de Primària i fins a 4t d’ESO. L'objectiu d'aquesta iniciativa és ajudar per a la millora de l’èxit educatiu i combatre les desigualtats educatives produïdes per la situació de confinament que ha suposat el covid_19. 45 infants i joves prenen part en aquesta iniciativa que es porta a terme des del passat mes de juny i fins al setembre a les tardes a l'Escola Marià Cubí. 

L'alcalde i la regidora han pogut conèixer de primera mà l'activitat que es porta a terme en aquest espai d’acompanyament educatiu adreçat a infants i joves que arran de la situació de confinament provocada pel covid_19, han vist reduïdes les seves oportunitats educatives i d’aprenentatge. A través d’activitats lúdiques i divertides (concursos, jocs, scape rooms, tallers, ...) es treballen les competències bàsiques, la gestió d’emocions i d’adaptació a la nova realitat en temes de seguretat, higiene i relacions personals i comunitàries.

Aquest projecte hi participen infants i joves dels centres educatius de Malgrat que han cursat de 3r de primària a 4t d’ESO el curs 2019-2020, a proposta dels centres educatius. Joan Mercader i Lurdes Borrell han parlat amb les monitores del projecte i s'han interessat pel funcionament de la proposta, així com per l'acceptació que ha tingut per part de les nenes i els nens i també per l'acompanyament emocional que se'ls hi fa durant aquests mesos. 

Hi participen 45 alumnes de Malgrat: 35 cursen entre 3è i 6è de Primària, i 10 són d'entre 1r i 4t d'ESO. 

Una imatge de la visita de l'alcalde i la regidora aquesta tarda. Foto: AjMalgrat.
Una imatge de la visita de l'alcalde i la regidora aquesta tarda. Foto: AjMalgrat.